Sporting Krommenie (zat) slaat in slotseconde toe in derby met cvv Blauw Wit W.

Krommenie- Het eerste zaterdagteam van cvv Blauw-Wit heeft een pijnlijke nederlaag geleden in Krommenie. In de derby tegen het ervaren Sporting Krommenie ging het mis in de slotseconde (2-1). Door de derde nederlaag op rij gaat cvv Blauw-Wit de winterstop in als nummer 9.

In Krommenie begon cvv Blauw-Wit niet goed aan de wedstrijd. Het is bekend dat Sporting Krommenie met Romano Denneboom beschikt over een pijlsnelle aanvaller en daar ging de verdediging van cvv Blauw-Wit in de eerste helft niet goed mee om. In de omschakeling kwam Romano Denneboom na 8 minuten 1 op 1 met Stan Luttikhuizen te staan, maar hierbij had cvv Blauw-Wit het geluk dat de bal via de paal naast ging. Enkele minuten later leek cvv Blauw-Wit op voorsprong te komen via Sven Keppel. Echter stond Wouter Swart een moment ervoor buitenspel, dus werd het doelpunt afgekeurd. De rest van de eerste helft bleef het spelbeeld hetzelfde. cvv Blauw-Wit meer de bal, maar vaak niet balvast genoeg waardoor Sporting meerdere keren kon uitbreken. Na 18 minuten brak de ploeg van Dirk-Jan Don wederom gevaarlijk uit via Romano Denneboom maar hij benutte wederom de opgelegde kans niet. Dit deed zijn aanvalspartner Leon v/d Bijl na een minuut of 25 beter. De aanvoerder van Sporting Krommenie kreeg ook door slordig omgaan met het balbezit van cvv Blauw-Wit een uitgelezen kans. Zijn inzet belandde via de vingertoppen van Stan Luttikhuizen helaas in de goal (1-0).

Daarna kreeg cvv Blauw-Wit via wat standaardsituaties de kans om terug te komen in de wedstrijd. Een kopbal van Sven Keppel belandde vlak na de 1-0 op de lat en een kopbal van Jesper van Houts ging net naast. Uiteindelijk mocht de ploeg van Larbi Loukou niet klagen met een 1-0 ruststand. In de 44e minuut kreeg Sporting Krommenie nog een enorme kans op de 2-0, maar de vrije kopkans ging over de lege goal. In de laatste minuut voor rust was middenvelder Skip Middelhoff nog kansrijk, maar hij schoot ruim over.

Na rust was het spelbeeld anders. Door een tactische omzetting aan de zijde van Blauw-Wit hield het de bal beter in de ploeg en kon Sporting Krommenie minder gevaarlijk counteren. Ondanks dat het spelbeeld beter was, had Blauw-Wit wel moeite om echt grote kansen te creĆ«ren. De ploeg moest het vooral hebben van wat schoten uit de tweede lijn en deed dat helaas niet zuiver genoeg. Ook werd er niet goed omgegaan met enkele standaardsituaties rondom het strafschopgebied van Sporting Krommenie. Halverwege de 2e helft was het uiteindelijk wel raak. Via Sven Keppel belandde de bal bij invaller Wessel Krook. Zijn inzet passeerde net aan de lijn en het doelpunt werd goed gekeurd. Een fijn moment voor de van Sporting Krommenie overgekomen voetballer. In het laatste kwartier van de wedstrijd drukte Blauw-Wit de thuisploeg verder terug op eigen helft. Blauw-Wit nam hiermee ook wat meer risico’s en dit zorgde er ook wel weer voor dat Sporting meer ruimte kreeg om te doen waar ze goed in zijn, loeren op de counter. Dit concept leverde uiteindelijk in de 95e minuut de winnende treffer op. Een foute inspeelpass in de opbouw kwam terecht bij Romano Denneboom. Met een rush over een meter of 50 kon hij niet meer ingehaald worden. Waar hij in de eerste helft een aantal kansen verprutste wist hij de belangrijkste 1 op 1 wel te benutten (2-1). Dit was ook meteen het laatste moment van de wedstrijd.

Een vervelende nederlaag, waarbij de ploeg door eigen fouten Sporting Krommenie in hun kracht liet komen en misschien ook wel als terechte winnaar van het veld afstapte. Na de winterstop staat op 21 januari de derby bij ZCFC op het programma. Een begin van een reeks van zeer belangrijke wedstrijden.