AZ doelman Hobie Verhulst tekent bij: 29 jarige Zaankanter langer in Alkmaar/Zaanstreek

Verhulst verlengt tot medio 2025

Alkmaar/Zaanstreek- Hobie Verhulst heeft maandagmiddag zijn handtekening gezet onder een contract tot medio 2025. Verhulst had in Alkmaar een aflopende verbintenis. De doelman kwam dit seizoen in alle 26 officiële duels in actie.

Verhulst droeg in 2004 voor het eerst het AZ-shirt. Hij kwam destijds als elfjarig talent over van KFC uit Koog aan de Zaan. Verhulst doorliep de AZ Jeugdopleiding, totdat hij in 2014 vertrok. Met bijna tweehonderd wedstrijden in het betaald voetbal achter zijn naam keerde Verhulst in 2020 terug bij zijn AZ. De inmiddels 29-jarige doelman won afgelopen zomer de concurrentiestrijd onder de lat. Dit seizoen noteerde Verhulst al negen clean sheets.

Verhulst: ‘Erg blij’
“Ik ben er natuurlijk erg blij mee”, verzekert Verhulst. “Het proces is goed gegaan. De club wilde graag door en ik wilde ook graag door. Dan kom je er snel uit. Door alle drukte duurde het even, maar we zijn er goed uitgekomen met elkaar”, aldus de doelman die nog geen minuut miste. “Het is mooi dat ik de kans krijg om te laten zien wat ik kan op dit niveau en bij deze club.” 

Verhulst: ‘We gaan door’
Tot slot wordt de doelman gevraagd naar memorabele momenten van de eerste seizoenshelft. Verhulst haalt de overwinningen tegen Ajax (2-1) en PSV (0-1) aan. “Alles bij elkaar is het een mooie eerste seizoenshelft, maar we gaan weer door”, klinkt het strijdlustig. 

Huiberts: ‘Ontwikkeling gevolgd’
“Dat stemt tot tevredenheid”, zegt Directeur Voetbalzaken Max Huiberts over de contractverlenging van Verhulst. “Hobie heeft begin van het seizoen zijn plek veroverd onder de lat. Het is zijn eerste seizoen als eerste doelman in de Eredivisie. We hebben zijn ontwikkeling natuurlijk gevolgd. Richting de winterstop zijn we tot de conclusie gekomen dat hij deze contractverlenging verdient. In de zomer zou hij uit zijn contract lopen en daar wilden we niet op wachten. Daarom hebben we vroegtijdig verlengd”, aldus Huiberts. 

Geen verrassing
Dat Verhulst nog langere tijd in Alkmaar blijft, mag geen verrassing worden genoemd, weet Huiberts. “In zijn vorige rol, als tweede keeper, is hij in 2020 teruggekeerd bij AZ. Toen was hij al uitgesproken dat dit zijn club is. Natuurlijk zou hij de concurrentie aangaan met degene die op dat moment de nummer één is. Hij heeft altijd te kennen gegeven dat hij zijn toekomst bij AZ ziet, in welke rol dan ook. Dat is nu gebeurd.”

https://youtube.com/watch?v=0zIH7fm9J44%3Fenablejsapi%3D1%26origin%3Dhttps%3A

Foto’s: Carien Snoeijs / AZ Media

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl