Amsterdam- Voor Fortuna Wormerveer zondag 1 was het dringend noodzakelijk om zondagmiddag, in de laatste competitiewedstrijd voor de jaarwisseling, met een zege in de tas de terugreis aan te vangen. En daar heeft de ploeg van Rene van Elsland op prima wijze gehoor aan gegeven met een 0-4 winst.

Compliment aan sv De Meer dat tot de laatste seconde bleef strijden alsof zij de gelijkmaker nog willen scoren. Die ploeg verkeert in degradatienood wetende dat er drie ploegen degraderen. Plek drie van onder is wat resteert.

Een wedstrijd op een complex vol kunstgras, maar met een hoofdveld van puur natuur gras. En dan is van een gladde speelvloer beslist geen sprake en kun je ongecontroleerde glijpartijen verwachten. Voor de kunstgrasgeneratie die de basis vormt van geheel Fortuna mogelijk een lelijk onderdeel. Gelukkig wisten de voetballers prima met de omstandigheden om te gaan en behoudens een enkele slippertje ondervonden ze er geen nadeel van. Alleen de wasmachine zal iets meer uurtjes moeten draaien?

De eerste druk werd meteen door Fortuna Wormerveer gegeven. De basiself bestond uit doelman Sem met daarvoor Dani, Joel, captain Kenjiro, Jasper, Ivan, Stijn, Tringo, Cerezo, Yassin en alleskunner Arsenio. 

De eerste tekenen namens Fortuna zijn wat slordig en de passes komen lang niet allemaal aan. Gelukkig weet De Meer daar niets beters tegenover te zetten. 
Na zo’n kwartier is er sprake van een Fortuna Wormerveer offensief. Goed doorzetten van Kenjiro wordt een corner voor ons, een voorzet Tringo levert weer corner op en de kopbal is dan een voor de keeper.

Dan is het Ivan die een prima kans krijgt, maar net niet de juiste spieren op spanning heeft staan. Na 25 minuten toont Sem zijn kwaliteiten bij een hard schot van de thuisploeg.  Meteen daarop is het Ivan die de score lijkt te gaan openen, maar schiet hij op de lat. Ook een schot Tringo wordt gestopt en de corner levert helaas niets op. Het offensief houdt aan en als een goede actie van Yassin leidt tot de 10e Fortuna corner zijn de supporters van Zaanse makelij er van overtuigd dat het in het tweede bedrijf moet gaan gebeuren. ‘We moeten onszelf belonen voor het overwicht… maar dat is vaker geweest’ klinkt het toch wat voorzichtig.

Direct na de aftrap een voorzet Ivan en de kopbal van Jasper levert de 0-1 op. Wat een begin, dat smaakt naar meer. De thuisploeg moet een tandje bijzetten en dat kost ze twee keer kort na elkaar geel (verschillende spelers). Als Cerezo op maat gelanceerd wordt treft hij de keeper op zijn weg. Dan lijkt het er op dat we het initiatief verliezen maar dat is van korte duur. Want een prachtige goal van Ivan die op aangeven van Yassin bijzonder mooi af weet te ronden (0-2) en daar blijft het niet bij. Binnen luttele minuten een aanval op hoog tempo, met mooie actie Ivan wiens voorzet door Tringo prachtig wordt omgezet in de 0-3. Een geruststellende tussenstand. 

Bij Fortuna gaan Joep en Bofa komen voor Ivan en Cerezo. Ook Kenyon maakt zich gereed om in te vallen voor Yassin.  Vlak daarna is het De Meer dat scoort, maar dat is een goal vanuit een buitenspel situatie. Al zijn niet alle De Meer spelers en supporters het daar mee eens.

Binnen de lijnen wordt het wat rommelig en bij sv De Meer speelt wat emotie mee. Het dient gezegd dan wel geschreven te worden dat ze wel blijven knokken voor een beter resultaat. Dat zit er tegen dit Fortuna gelukkig niet in. Sterker nog: als Kenyon in de laatste fase voor trekt voor na een rush is het Bafode die de 0-4 scoort. Een mooie en volkomen terechte zege maakt dat ze in Wormerveer iets geruster het kerstreces in kunnen gaan. 
Schermafbeelding_2022-12-11_om_18.35.29.png

Delen

Recent Nieuws

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl