Maandagavond Jong AZ-Jong PSV

Jong AZ hervat competitie met beloftenclash

Zaanstad- Met een korte WK-stop achter de rug staat voor Jong AZ komende maandag weer een competitieduel op het programma. De selectie van trainer Maarten Martens speelt dan op het AFAS Trainingscomplex de beloftenclash tegen Jong PSV. De aftrap is om 18:45 uur. 

De laatste competitiewedstrijd van de Alkmaarders dateert van donderdag 17 november. Ook toen stond de ploeg tegenover leeftijdsgenoten, ditmaal uit Amsterdam. Nadat Jong Ajax vlak voor rust op voorsprong kwam Jong AZ in de slotfase via Damienus Reverson op gelijke hoogte. In de 82e minuut benutte hij een strafschop: 1-1. 


Team van de Week
Wouter Goes werd na de beloftenderby tegen Jong Ajax opgenomen in het Team van de Week van de Keuken Kampioen Divisie. Voor de achttienjarige centrumverdediger was het zijn eerste uitverkiezing van het seizoen. 

Jong Marokko
Soulyman Allouch reisde een dag na de ontmoeting met Jong Ajax af naar de Marokkaanse stad Salé. De aanvaller van Jong AZ was voor het eerst opgeroepen voor Marokko Onder 23 en kon voor dat land debuteren als jeugdinternational. Dat deed hij op zondag 20 november in een oefenduel met Egypte

TOP Oss-uit ongeldig
Op woensdag 23 november werd bekend dat het competitieduel TOP Oss – Jong AZ (2-1) door de KNVB ongeldig werd verklaard. Dit doordat de Ossenaren een niet-speelgerechtigde speler hadden opgesteld. De wedstrijd in het Frans Heesen Stadion wordt op maandag 16 januari overgespeeld. Alle eerdere gegevens zijn daarmee nietig verklaard. 

AZ Onder 18
Voor Jong AZ’ers Lewis Schouten, Ro-Zangelo Daal, Jayden Addai en Dave Kwakman was er geen korte WK-pauze. Zij voegden zich bij AZ Onder 18 en maakten daar veel minuten.

Brentford FC
De Alkmaarse beloften keerden afgelopen week terug op het trainingsveld en speelden aansluitend een oefenduel met de Onder 23-selectie van Brentford FC. Door een goal van Addai kwam de thuisploeg in de slotfase langszij, maar de Engelsen wonnen alsnog: 1-2. 

https://youtube.com/watch?v=D16dy1mHr7A%3Fenablejsapi%3D1%26origin%3Dhttps%3A


Jong PSV
Ook Jong PSV oefende een paar dagen eerder tegen de club uit de Premier League. Op De Herdgang werd het 1-1.

Antonisse
De Eindhovenaren speelden voor de WK-stop tegen Jong FC Utrecht. In de lichtstad kwamen de Domstedelingen voor rust op voorsprong, maar zette Jong PSV het duel na rust naar zijn hand. Door een dubbelslag van Jeremy Antonisse werd het 2-1. 

Twaalfde plaats
Jong PSV draait vooralsnog mee in de middenmoot van de Keuken Kampioen Divisie. De ploeg van trainer Adil Ramzi bezet de twaalfde plaats. Over zestien wedstrijden werden er twintig punten vergaard. Dat deden zij met vijf zeges, vijf remises en zes nederlagen. 

Buurmeester en Franken
De laatste editie van de beloftenclash werd gewonnen door Jong AZ. Op het AFAS Trainingscomplex werd het 2-0 door goals van Zico Buurmeester en Bram Franken. 

Arbiter
Nick Smit heeft maandag de leiding over de wedstrijd. De arbiter wordt langs de lijnen bijgestaan door Robert Kunst en Jeremy van der Ley. Sven Spaan is aangesteld als vierde official. 

Live
De wedstrijd is maandag te volgen via het Twitter-account van AZ en live te zien op ESPN. 

Zoudenbalch
Komende vrijdag speelt Jong AZ al zijn laatste duel voor de winterstop. Op Sportcomplex Zoudenbalch is Jong FC Utrecht dan om 20:00 uur de opponent. 

Programma Keuken Kampioen Divisie
Zondag:
Willem II – NAC Breda
Almere City FC – ADO Den Haag
De Graafschap – FC Eindhoven
Jong Ajax – Jong FC Utrecht
Roda JC – Heracles Almelo
SC Telstar – FC Den Bosch
TOP Oss – FC Dordrecht
VVV-Venlo – MVV Maastricht

Maandag:
Jong AZ – Jong PSV
PEC Zwolle – Helmond Sport

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl