KFC in derby met Saenden de terechte winnaar

Wormerveer- De derby tussen Saenden en KFC is geëindigd in een 0-3 zege voor de bezoekers uit Koog aan de Zaan. In de derby op natuurgras werd veel strijd geleverd en won de ploeg van trainer Rene Reijinga terecht van het Wormerveerse Saenden.


De enige derby in klasse 2A leefde volgens de media in haar berichtgeving niet bij de Kogers, maar zondagmiddag heeft KFC het tegendeel bewezen en de tanden laten zien door deze derby op een goede manier naar zich toe te trekken. Het strijdplan van voormalig Saenden trainer René Reijinga is door zijn ploeg goed uitgevoerd en op de overwinning is niets op af te dingen. In de eerste helft ging de strijd gelijk op en wisten zowel KFC als de thuisploeg Saenden goede kansen te creëeren, maar nog zonder resultaat. Het had voor Saenden zomaar anders kunnen lopen als de overigens prima leidende scheidsrechter M. Rampersad tot twee keer toe een handsbal binnen zestienmeter van KFC had bestraft. Dat gebeurde niet en daarmee was de ruststand van 0-0 conform de veld verhouding.

Direct na de rust kreeg Saenden een paar mooie kansen om op voorsprong te komen, maar die werden niet benut. Uit een counter van KFC en de daarop volgende goed genomen hoekschop werd de bal hard ingekopt en kwam KFC op voorsprong (0-1). Drie minuten later lag de bal op de penalty stip na een ongelukkige botsing tussen twee spelers binnen het 16 meter gebied. Deze toegekende strafschop werd onberispelijk ingeschoten (0-2). Daarmee kwam Saenden op een onoverbrugbare achterstand en restte trainer Guillaume Groot niet anders dan nog aanvallender te gaan spelen. De spelers van Saenden hebben er van alles aan gedaan maar KFC bleek zondagmiddag de betere partij.

Foto`s: voetbalinzaanstad.nl