AZ Onder 17 verliest van PSV

Zaanstad- AZ Onder 17 heeft de thuiswedstrijd tegen PSV verloren. Na negentig minuten stond er een 2-3 uitslag op het scorebord.

Tegen de verwachtingen in keek AZ na 22 minuten tegen een 0-2 achterstand aan. Jason van Duiven nam beide treffers voor zijn rekening. De spits van PSV benutte eerst een strafschop, om vervolgens uit een vrije trap de score te verdubbelen.

Tegendraads ingekopt
Ondanks de vroege achterstand had AZ voldoende mogelijkheden. Zo schoot Deacon van der Klaauw twee keer in het zijnet (één keer na een vrije trap van Jasper Hartog). Drie keer bleek scheepsrecht voor de aanvaller. Na een korte corner belandde de bal bij Van der Klaauw. Die kopte tegendraads de aansluitingstreffer binnen. De eerstvolgende aanval kopte Gabriël Jongens binnen, maar zijn goal werd afgekeurd vanwege buitenspel.

Verzorgde aanval
In de tweede helft zocht AZ naar de gelijkmaker. Wassim Bouziane schoot na een verzorgde aanval diagonaal de 2-2 binnen. Maar de goal van de invaller bleek niet genoeg. Vier minuten later maakte Wessel Kuhn de winnende treffer namens PSV. AZ had nog mogelijkheden voor de 3-3. Hartog omzeilde de keeper en schoot in het zijnet, terwijl een goed schot van Julian Oerip werd geblokt.

Van Zijtveld: ‘Het zat net niet mee’
“We haalden bij vlagen het niveau in ons spel wat we kunnen en waar we naar streven”, stelt trainer Michael van Zijtveld. “Alleen lukte het net niet. We misten bijvoorbeeld twee keer voor open doel. Tegelijkertijd kregen we goals tegen vanuit een penalty, een directe vrije trap en een corner. Het zat net niet mee. Hierdoor kregen we niet het resultaat dat we wilden. Dit is na een lange periode van twaalf ongeslagen competitiewedstijden de eerste die verloren gaat. We zien dit dus voornamelijk als een kans om van te leren en om de volgende stap weer te maken.”

https://youtube.com/watch?v=HKk1IJdro-g%3Fenablejsapi%3D1%26origin%3Dhttps%3A

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
AZ Onder 17 – PSV 2-3 (1-2)

Opstelling AZ: Jur Schipper; Mathijs Menu, Rayan Atikallah, Jeen Haanstra, Nick Tuijn; Lev Lenssen, Rio Robbemond (73. Kasper Boogaard), Julian Oerip; Jasper Hartog, Gabriel Jongens (77. Elias Hazir), Deacon van der Klaauw. 

Scoreverloop: 8. Van Duiven 0-1 (pen.), 22. Van Duiven 0-2, 32. Van der Klaauw 1-2, 73. Bouziane 2-2, 77. Kuhn 2-3.

Foto’s: M10 Fotografie

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl