OFC kan aanvallend geen vuist maken tegen IJsselmeervogels

Eerste seizoenshelft eindigt voor OFC teleurstellend: OFC-IJsselmeervogels 0-3

Oostzaan- Na het knappe gelijk spel van vorige week waarin OFC wist te stunten tegen toenmalige koploper De Treffers uit Groesbeek was het voor de Oostzaners zaak om het degradatieduel met vv IJsselmeervogels te winnen. Dit om de aansluiting tot een veilige plek op de ranglijst te behouden.

Hekkensluiter OFC Oostzaan is debutant in de Jack’s League dit jaar. Dat het debuutjaar er eentje is die niet eenvoudig is, liet OFC de eerste maanden van de competitie zien. Toch lijkt er de laatste weken een behoorlijke vooruitgang te zien te zijn bij de geel zwarten. De laatste drie wedstrijden leverden vijf punten op. Die punten werden onder meer behaald tegen topploegen als AFC en De Treffers. Het toont aan dat de ploeg uit Oostzaan niet te onderschatten is. Maar de ‘vogels’ waren zaterdagmiddag vooral in de zestien veel gretiger en resultaatgerichter dan de thuispoeg. De eindstand werd al in de rust behaald.

Toen het nog zomers warm was in het land op de eerste speeldag van het seizoen en IJsselmeervogels na een goede voorbereiding aan de start verscheen, bleek OFC een lastige tegenstander te zijn. Het duel werd wel gewonnen met 3-2, maar daar was ook alles mee gezegd. Nadat Kai Heerings al vlot de openingstreffer op het bord zette, was het OFC dat niet liet zien last van plankenkoorts op het hoogste amateurniveau te hebben. Nog geen kwartier later stond het namelijk voor. Twee doelpunten van Steven Sanchez Angulo zorgde toch voor blijde gezichten op de Westmaat en de eerste driepunter van het seizoen. Ook zaterdag kon OFC door de ploeg uit Spakenburg worden verslagen. Bij de roodwitten speelt Zaandammer Kai Heerings. En bij de technische commissie van IJsselmeervogels viel het sterke optreden van Niels Butter op. De Oostzaner zal vanaf komende zomer het rood witte shirt van IJsselmeervogels gaan dragen.

OFC herstart de competitie in Tiel wanneer het op zondag 22 januari nummer 15 van de ranglijst TEC treft.

Het belangrijke duel van a.s. zaterdag werd om 14.30 uur in gang gezet worden door scheidsrechter W.H. Kuijntjes. Hij werd geassisteerd door de heren F. Winter en M. van Mun. Vierde official is dhr. R. Meilink.

Zaterdag 10 december OFC-IJsselmeervogels 0-3

6. Sanchez Anguelo 0-1, 13. Van de Laar 0-2, 44. Ruizendaal 0-3

OFC: Bouwman; Baly, E. Veerman (81. Van der Linde), Donald, Burger, D. Prijor; M. Veerman, G. Prijor (72. Walberg), Van den Heuvel (46. Frimpong); Butter (86. Bare), Haddad (46. Reclaoui)

IJsselmeervogels: List; Van Son, Willems, Boer, Martis, Heerings; Van de Laar (77. Van Arnhem), Ruizendaal, Sanchez Angulo (70. Tadmine); Blel, Sterling (85. Halan)

Foto`s: voetbalinzaanstad.nl