Voorzittersoverleg bij SVA kent diverse ‘pijnpunten’

Zaanse sportclubs moeten verduurzamen

Zaanstad- Sportverenigingen zijn bezig om de energielasten zo laag mogelijk te maken. Dit doen ze door minder te verbruiken en middels subsidies te investeren in verduurzaming zoals LED-verlichting en zonnepanelen. Op 14 november was het laatste voorzittersoverleg bij SVA met de gemeente en KNVB.


Het voorzittersoverleg- waar bijna alle Zaanse voetbalclubs namens de voorzitters vertegenwoordigd waren- werd geleid door oud Fortuna Wormerveer voorzitter Tom Grootjen. Op de agenda stonden meerdere agendapunten zoals: gevolgen energiecrisis, beheer buitensport en verkiezingen ledenraad KNVB, collectieve inkoop om inkop kosten te verlagen. Eventuele andere agendapunten konden op voorhand worden ingediend en werden op maandag 14 november besproken. Bij een aantal voetbalverenigingen loopt namelijk het energiecontract van 1 januari 2023 af en gaan de kosten fiks stijgen. Dit is onder andere het geval bij vv Assendelft, Sporting Krommenie, zvv Zaandijk, Saenden, Fortuna Wormerveer en KFC 1910.

Oproep aan bestuurders van verenigingen is om in december een plan te maken om te verduurzamen. Dan is het mogelijk om subsidieregeling verduurzaming sportaccommodaties aan te vragen.
Ook bij het voorzittersoverleg Zaanse voetbalverenigingen bespraken de achttien aanwezigen de energiecrisis. De eerste stappen tot collectieve inkoop werden gezet

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl