Niki Terpstra terug naar de basis

Inwoner Assendelft terug naar zijn ouwe cluppie

Wormerveer – Tijdens de Wooning Zesdaagse komen elk jaar de beste baanwielrenners van over de hele wereld bij elkaar in Rotterdam Ahoy voor een zesdaagse wielerstrijd. In dat deelnemersveld van 6 t/m 11 december ook de Zaankanters Youri Havik en Niki Terpstra. Het is voor Terpstra zijn afscheid van de baansport. Het zal ongetwijfeld ter sprake komen als hij maandag 12 december bij zijn oude voetbalclub WFC (tegenwoordig Fortuna Wormerveer) op bezoek komt als gast van de Club van 100.

Niki Terpstra heeft niet zo lang gevoetbald. Hij werd natuurlijk wereldberoemd als uiterst succesvol wielrenner met een erelijst van heb ik jou daar. Na 1989 met trappen tegen een bal is hij in 1993 met wielrennen begonnen bij de wielervereniging DTS (Door Training Sterk) en een jaar later had hij zijn eerste licentie binnen. Vanaf 1999 combineert Terpstra het wielrennen met het baanwielrennen en dat bleef niet onopgemerkt.

Foto uit 1989

Bij voormalig WFC is een foto opgedoken uit 1989 waarop ‘jochies van 5-6 jaar’ op de foto gingen met de Europa Cup. Een foto met een verhaal zo bleek al snel. Want hadden Lars Admiraal, Lars Koster, Rasit Elibol, John Gorter, Wim Jaap Berkhout, John de Bruyn, Ramon Saft, Jeffrey Steding, Rob van de Toorn en Kevin Fronik ooit kunnen beseffen met zo’n wielerlegende in een mini-elftal te hebben mogen voetballen?

Maandagavond 12 december keert Terpstra aan het einde van zijn wielerloopbaan terug bij de club waar het allemaal begon. Vanaf 20.30 uur zal Tom Grootjen – oud-voorzitter – als presentator met Niki in gesprek gaan en ongetwijfeld zorgen voor een gratis toegankelijke en geanimeerde avond.

De piepjonge Niki Terpstra staat helemaal links (foto: Chris Fronik)

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl