Informatie over herindeling jo13 tot en met jo19 hoofdklasse en 1e klasse

Jeugd competitie voetbal nadert einde en nieuwe ronde nieuwe kansen.

Zaanstad- Wanneer kunnen jeugdvoetbalteams wel en niet uitkomen op een hoger of lager niveau? Hieronder staat meer informatie over herindelingen in het fasenvoetbal JO13 t/m JO19 tussen de Hoofdklasse en de 1e klasse.

Na de 2e fase (kerstvakantie):

Voor een herindeling naar de Hoofdklasse vanuit de 1e klasse en omgekeerd hoeft geen verzoek te worden verstuurd naar de KNVB. Deze herindeling wordt gedaan op basis van de resultaten uit de eerste fase en is ter beoordeling aan de competitieplanner.

Er vindt een promotie-degradatieregeling plaats vanuit de Hoofdklasse naar de Divisie en vice versa. Het aantal poules in de Hoofdklasse wordt gevormd op basis van het aantal te verdelen plekken in de Divisie. Overige teams gaan naar de 1e klasse. Door het aantal poules in de Hoofdklasse af te stemmen op het aantal plekken in de Divisie, voorkomen we dat kampioenen in de Hoofdklasse nog met elkaar moeten strijden om een plek in de Divisie. Dit heeft als gevolg dat er teams worden heringedeeld vanuit de Hoofdklasse naar de 1e klasse om zo de gelijkwaardigheid en reisafstand te optimaliseren.

Teams in de 1e klasse kunnen promoveren naar de Hoofdklasse. Dit geldt ook voor teams met dispensatiespelers. Er is geen vaste promotie/degradatieregeling. Het doel van het fasenvoetbal is om alle teams zoveel mogelijk op eigen niveau te laten voetballen. Daarom wordt herindeling bepaald op basis van alle resultaten en niet volgens een vaste regeling.

Hoofdklasseteams kunnen worden heringedeeld naar de 1e klasse.

Teams in de Hoofdklasse kunnen promoveren naar de Divisie. Dit geldt ook voor teams die in de 1e fase nog in de 1e klasse speelden. Teams met dispensatiespelers zijn uitgesloten van promotie naar de Divisie, met uitzondering van teams met speler(s) met biologische dispensatie.

De herindeling wordt gedaan op basis van de resultaten uit de eerste fase. – Foto: KNVB Media

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl