Duel zaterdagploeg WSV`30 en DTS gestaakt

Fikse kaartenregen: Scheidsrechter staakt wedstrijd DTS – WSV’30 (zat)

Wormer – Zaterdag stonden de nummer 9 WSV’30 tegen de nummer 8 DTS op het programma. Het verschil is 2 punten op de ranglijst.

Een gestaakte wedstrijd voor de zaterdagploeg van WSV 1930 van trainer Ebel Hoekstra. En dat zo vlak voor het treffen van Oranje tegen USA. En niet te vergeten ook nog eens kort op pakjesavond. De scheidsrechter gaf alvast flink wat kaarten ‘cadeau’, maar echt blij waren de spelers daar niet mee. DTS begon goed aan de wedstrijd en speelde de bal in een hoog tempo. Dat leidde niet tot echte kansen. Na een minuut of tien werd WSV wat gevaarlijker doordat DTS minder beweging bracht op het middenveld en de lange bal moest hanteren. De tegenwind zorgde ervoor dat dit regelmatig tot balverlies leidde. Na een minuut of 30 werd het door een verdedigingsopbouw fout 1-0. De spits kon profiteren en ging 1 op 1 tegen Milan Bakker, die vervolgens kansloos was op de schuiver. DTS was even van slag, maar herpakte zicht later weer. 

De wedstrijd werd ontsierd door de vele (onterechte) kaarten die de scheidsrechter aan DTS gaf.  Na een mooie actie van Jan Kalverdijk in de 35. minuut die langs de aanvoerder ging en hardhandig onderuit werd gehaald, zou dat de tweede gele kaart betekenen voor deze aanvoerder. De scheidsrechter deed niets en ging vervolgens wel in op opmerkingen vanaf de kant. Deze vrije trap werd uitverdedigd en 20 seconden later gaf de scheidsrechter een onterechte vrije trap op de 16 meter lijn en een gele kaart aan de aanvoerder van DTS. Gelukkig bleven de spelers rustig. Deze vrije trap leidde ook tot niets.

In de tweede helft ging DTS 4-4-2- voetballen en kwam er meer ruimte op de zijkant. Ook het middenveld kwam beter aan voetballen toe en dat leidde tot een grote kans voor Michael Wouters na een goede snijdende voorzet van Collin Vennink.. Na een kwartier wed Jan Kalverdijk hardhandig, maar fair getackled. De schrikreactie was, na blessureleed van 1,5 jaar begrijpelijk, maar niet juist. De opmerking kwam Jan Kalverdijk op een rode kaart te staan en na weer wat opmerkingen vanaf de zijlijn naar de scheidsrechter toe, stopte de scheidsrechter met de wedstrijd. 

WSV’30 en DTS besloten om, na één gele kaart voor WSV en zeven gele en eenmaal rood voor DTS, gezamenlijk om deze wedstrijd vandaag niet uit te voetballen. Een teleurstellende zaterdag voor iedereen die de tijd had genomen om naar deze wedstrijd te gaan kijken. Voor DTS begint de winterstop. Op 21 januari wordt de thuiswedstrijd tegen DZS gespeeld.

Zaterdag stond WSV’30 tegen DTS op het programma. Het verschil is slechts 2 punten op de ranglijst. (Foto: aangeleverd)

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl