Blauw Wit W verliest onnodig van concurrent Sint Adelbert.

CVV Blauw-Wit (W) liep zaterdagmiddag tegen een pijnlijke nederlaag aan. Na een sterke eerste helft waarin cvv Blauw-Wit heer en meester was, ging het de tweede helft door enkele persoonlijke fouten mis. Uiteindelijk nam Sint Adelbert de punten mee richting Egmond (1-3).

In de eerste helft had Blauw-Wit duidelijk de overhand. Het zette Sint Adelbert flink onder druk en daar hadden de bezoekers veel moeite mee. Dit leverde de thuisclub enkele kansen op. Sint Adelbert zelf werd eenmaal gevaarlijk maar een uitbraak werd met een puike tackle tijdig onschadelijk gemaakt door centrale verdediger Jesper van Houts. Een goede eerste helft werd vlak voor rust nog beloond met een mooie goal. Aanvoerder Mats van Olst wist met een goede pass buitenspeler Leon Seitner te bereiken. Die kwam goed naar binnen en wist de bal fraai in de verre hoek te plaatsen (1-0).

Na rust begon Blauw-Wit 1 wederom sterk en kreeg het al binnen een minuut een grote kans om de voorsprong uit te breiden, maar de kans werd niet benut. Sint Adelbert kwam daana wat beter in de wedstrijd door wat opportunistischer en harder te spelen. Hier had Blauw-Wit moeite mee en dit resulteerde in enkele mogelijkheden voor de bezoekers. Halverwege de tweede helft kwamen de bezoekers op gelijke hoogte. Doelman Stan Luttikhuizen wist een bal nog goed te pareren, maar door onoplettendheid bij de rebound ging het toch mis (1-1). Even later moest Larbi Loukou noodgedwongen invaller Wessel Krook na 10 minuten weer wisselen door een harde charge van Boet Aelbers op zijn knie. Rood was hier zeker op zijn plaats geweest, maar de verder goed fluitende De Jager maakte hier een fout door slechts geel te geven. In de 78e minuut werd het zelfs 1-2 voor de bezoekers na geklungel in de opbouw achterin. Vlak voor tijd zorgde een verkeerde terugspeelbal nog voor een 1 op 1 situatie achterin. Dit probeerde Cas de Wit te herstellen met een sliding maar deed dit onreglementair. De terechte strafschop werd koelbloedig benut en zo gingen de bezoekers met een 1-3 overwinning naar huis.

Wie alleen de eerste helft heeft gezien, was verbaasd over de eindstand. Een wedstrijd met twee verschillende helften helaas. Door de strenge degradatieregels (nr 9,10 en 11 spelen nacompetitie) kan er niet alleen meer naar boven worden gekeken, maar moet er ook zeker rekening gehouden worden met de teams onder ons. Alles ligt tussen de nummer 3 en 9 nog dichtbij elkaar. Volgende week wacht Sporting Krommenie (10e plaats met 5 punten minder dan Blauw-Wit). Een cruciale pot om de winterstop toch nog in te gaan met een goed gevoel. Pupil van de week: Edie van Dijk

Foto’s: Voetbal in Zaanstad (Theo van Vlaanderen) & Albert-Jan Wegman