Uitslagen AZ jeugdopleiding

AZ Jeugd: Doelpuntrijke remise Onder 16, Onder 11 ruim langs Emmen

\Zaanstad- Van de zes teams uit de AZ Jeugdopleiding die deze zaterdag in actie kwamen, speelden er vijf op het eigen AFAS Trainingscomplex Alleen Onder 15 speelde uit. Een overzicht.

AZ Onder 18 – De Graafschap 6-0 (1-0)
AZ Onder 18 heeft op het eigen AFAS Trainingscomplex een ruime zege geboekt. Tegen De Graafschap werd het 6-0. Met name in de tweede helft werd er veel gescoord. Klik hier voor het volledige verslag.

Foto: Renate Plat

AZ Onder 16 – Feyenoord 3-3 (2-1)
AZ Onder 16 pakte op het AFAS Trainingscomplex een zwaarbevochten punt tegen Feyenoord. De ploeg van trainer Tim Roest stond in de slotfase nog op achterstand, maar kwam in de laatste minuten alsnog langszij door een fantastische goal van Hessel de Wit: 3-3. 

De thuisploeg had in de openingsfase het beste van het spel. Met kansen voor Iain de Jongh en Tycho de Wit was AZ al snel dicht bij de openingstreffer, maar die viel in de zestiende minuut aan de overzijde: 0-1.

Het antwoord volgde negen minuten later. Kiani Inge kwam vanaf de linkerflank naar binnen en schoot hard raak. De vleugelspeler was vlak voor rust ook verantwoordelijk voor de 2-1. Na een overtreding op Kevin Van Ouytsel ging de bal op de stip. Na een mentaal spel met de Feyenoord-goalie stuurde Inge hem met zijn strafschop de verkeerde kant op.

Na de pauze was Feyenoord dominant en dat leverde in de 52e minuut de gelijkmaker op. De Rotterdammers kregen niet veel later een strafschop, maar die werd knap gestopt door Kevin Pool. De goalie hield zijn ploeg zo in de wedstrijd, maar zag de bal in de 73e minuut opnieuw op de stip gaan. Ditmaal scoorde Feyenoord wel en stond het plots 2-3.

AZ zocht naar de gelijkmaker en was in de slotfase succesvol. De Wit dribbelde richting het doel en kwam – ondanks flinke druk van Feyenoord – tot een fantastisch schot in de kruising. De middenvelder bezorgde zijn ploeg daarmee een zwaarbevochten punt: 3-3.

“We spelen een geode eerste helft”, zag Roest. “Wel hadden we in omschakelmomenten en standaardsituaties wat problemen. Aan de bal waren de intenties wel goed. Daarmee maken we een mooie goal en kwamen we tot een strafschop. Na rust was Feyenoord wel beter en houdt Kevin ons in de wedstrijd met die gestopte strafschop. Dat we dan uiteindelijk nog de 3-3 maken is goed voor het vertrouwen van de ploeg. Nu is het zaak dat we ons sterke spel van de eerste helft de hele wedstrijd kunnen laten zien.”

Opstelling AZ: Kevin Pool; Jaden Walden, Kevin Van Ouytsel, Sieb Jongens, Saviola Saffoe (73. Thom Steenbergen); Hessel de Wit, Mees Adrichem, Julian van Rijsdam (41. Jesse Larooi); Tycho de Wit, Iain de Jongh, Kiani Inge.

Scoreverloop: 16. Feyenoord 0-1, 27. Inge 1-1, 34. Inge 2-1 (pen.), 52. Feyenoord 2-2, 73. Feyenoord 2-3 (pen.), 80+4. Hessel de Wit 3-3.

Bijzonderheden: 67. Pool (AZ) stopt strafschop. 

Foto: Adriënne van Beinum

Feyenoord – AZ Onder 15 1-0 (0-0)
Het is AZ Onder 15 zaterdag niet gelukt de koppositie te veroveren. De ploeg van trainer Nick van der Velden ging op bezoek bij concurrent Feyenoord met 1-0 onderuit en zag zijn tegenstander daarmee de wintertitel veroveren. 

Het treffen op Sportcomplex Varkenoord was op voorhand al een kraker. Met nog twee competitierondes voor de boeg was het verschil tussen AZ en Feyenoord slechts één punt. De spanning stond er dan ook vanaf het begin direct op. 

Hoewel er voor beide ploegen kansen ontstonden was er halverwege nog niet gescoord. Ook na de onderbreking werd de ban nog niet gebroken. Pas in de allerlaatste minuut slaagde Feyenoorder Izu Onunta erin de trekker over te halen. Daarmee besliste hij direct de wedstrijd, want voor AZ was er geen tijd meer iets terug te doen. Feyenoord komt daarmee – met nog één speelronde te gaan – op vier punten voorsprong en is voor AZ niet meer te achterhalen. 

“Het is ontzettend zonde dat we er niet in slagen Feyenoord hier te verslaan”, vertelde Van der Velden. “We hebben echt alles gegeven. In een ontzettend spannende wedstrijd trekken we helaas aan het kortste eind. We hebben een goede eerste seizoenshelft gedraaid, waarin we zowat tot het einde hebben meegedaan om de wintertitel. Helaas is het nu niet gelukt, maar in de tweede seizoenshelft beginnen we allemaal weer op nul. Dan zullen wij er opnieuw staan.”

Opstelling AZ: Finn Molenaar; Latrell Aken, Quincy Lede, Calvin Carrilho, Jayden Hart Perez; Yordi van der Velde (68. Onne de Flart), Adam Ouaziz (70. Gijs Groot), Julian Sijbrands; Nuur Mahamed Ahmed (62. Derryl Hupsel), Chavarello Hellings, Rayan Zekri. 

Scoreverloop: 80+5. Feyenoord 1-0.


AZ Onder 14 – FC Dordrecht 3-2 (2-2)
AZ Onder 14 heeft op het eigen AFAS Trainingscomplex FC Dordrecht verslagen. Tegen de Schapenkoppen werd het 3-2, waarbij de winnende goal in de tweede helft werd gemaakt.

AZ was al in de tweede minuut dichtbij door een schot van Donny van der Lijcke. Acht minuten later had de spits wel succes. Cas Klop gaf de bal voor, waarna Van der Lijcke de bal binnenschoot. In de negentiende minuut stond Van der Lijcke opnieuw aan het eindstation, maar nu met Job Tiebie als aangever.

Daarna werd het onnodig spannend. In een tijdsbestek van vijf minuten maakte FC Dordrecht twee doelpunten. Na de rust was het zaak om de drie punten binnen te halen. Dat gebeurde mede door een derde goal van Van der Lijcke. Uit een corner van Klop werd het 3-2.

“Het ging een beetje stroef, maar we waren wel beter”, vond verdediger Riva Hanepen. “We geven ze hoop door die twee goals tegen te krijgen. Daardoor was het een moeilijke wedstrijd, maar we winnen wel terecht. Er waren voor ons veel meer kansen.”

“We hadden in de rust besproken dat we rustig moeten blijven”, zei middenvelder Fedde Hartog. “We hadden misschien ruimer moeten winnen, maar het zijn wel drie punten.” Hanepen vulde aan: “We moesten de tweede helft gewoon benaderen alsof het nul tegen nul was. Een nieuw begin. Het is wel goed gelukt, denk ik.”

Opstelling AZ: Quenten Attigah; Job Tiebie, Janoa Elias, Amani Imhangbe (47. Keayon Dumfries), Christian Goring (36. Lars Boer); Milo Kadyla, Cas Jongeneelen (47. Ties Kemna), Cas Klop (47. Noah Meijer); Taecke van Dam van Isselt (65. Dex Klaverdijk), Donny van der Lijcke, Anton Agafonov (36. Dante Blankendaal).

Scoreverloop: 10. Van der Lijcke 1-0, 19. Van der Lijcke 2-0, 20. FC Dordrecht 2-1, 24. FC Dordrecht 2-2, 48. Van der Lijcke 3-2.

Foto: Adriënne van Beinum

AZ Onder 12 – Vitesse 4-11 | Twin Games
AZ Onder 12 verloor weliswaar met 4-11 van Vitesse, toch waren er een hoop aanknopingspunten voor het trainersduo Dico Blei en Tim Appel. Met name in de eerste drie blokjes toonde AZ zich dominant, werden er veel kansen gecreëerd en was het spel goed.

“We schoten uit de startblokken”, vertelt Blei. “Vanaf het begin hebben we een goede drive en een goede beleving gezien. We waren de bovenliggende partij, maar hadden het in de eerste blokjes moeten beslissen.” Appel: “We zijn door Vitesse uitgedaagd in het verdedigen met ruimte en een man in onze rug. Over de hele wedstrijd gezien hebben we goed gespeeld, maar het inderdaad niet afgemaakt. We gaan ons nog meer verbeteren in het afwerken van onze kansen, zodat wij ons harde werken belonen met doelpunten.”

Selectie AZ: Melle Prins, Sam Pijlman, Adam Ahannach, Bentley Addai, Daniël Jonker, Dayne Spaander, Dylan Nsemi, Eray Akkaya, Haïtem El Ghouch, Hatim Elfargoussi, Ian Shaibu, Imran Loukili, Jay Rosenbaum, Jip de Flart, Kayra Kolemenoglu, Luca Boon, Nino Dos Santos Henriques, Noah Ahannach, Silvijn van der Does, Timo van der Schaar, Tuur van den Hurk, Valentijn van Thiel, Xavi Höke.

Foto: Katrijn Prins

AZ Onder 11 – FC Emmen 24-4 | Twin Games
AZ Onder 11 slaagde erin om met ruime cijfers te winnen van FC Emmen. Daar was een omslagpunt in de wedstrijd voor nodig. Er werden veel kansen gecreëerd, maar AZ werd in eerste instantie afgetroefd op agressiviteit. Daardoor zag het trainersduo Dennis Zwagerman en Kelvin Jansen voldoende ruimte voor verbetering.

“Als je het AZ-shirt draagt, wordt verwacht dat je harder werkt dan je tegenstander”, stelt Zwagerman. “Dat ging in eerste instantie niet goed. Daarna hebben de spelers het goed opgepakt.” Jansen: “We zijn nu vier maanden onderweg en we blijven stappen maken. We hebben over de gehele wedstrijd genomen genoten van het spel en er zijn een paar heel mooie goals gemaakt.”

Selectie AZ: Sven Boon, Florian Diddens, Luke Duin, Tom Frederiks, De’Vaughn Hansen, Willem den Heten, Elijah Ikedia, Berke Ilguy, Iwaynitchyio Asebeh, Milan Jonk, Chevaino Kamperveen, Tom de Koning, Nuri Köse, Rodjany Kranenburg, Jackson Lautenschutz, Milan Machielsen, Sem Meijer, Kyandro Noslin, Davey Smit, Danny van der Velde, Luca de Voogd, Twan Wijnker en Sam van Wijk.

AZ Onder 18 dendert na rust langs De G

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl