Saenden haalt uit in Nibbixwoud


Nibbixwoud- Het Noordhollandse plaatsje Nibbixwoud mag trots zijn op de accommodatie waarop zij de dorpelingen kunnen laten sporten. Zondagmiddag mocht het 1e elftal van de voetbalafdeling van SEW op dit prachtige complex aantreden tegen Saenden uit Wormerveer.

De oostenwind zorgde ervoor dat het allemaal erg koud aanvoelde en in combinatie met de donkergrijze wolken was het niet echt een lekker dagje voor de supporters om langs de lijn te staan. Voor het begin van de 2e helft werd het zelfs zo naargeestig dat de veldverlichting moest worden aangestoken. Of dat in het nadeel van SEW heeft gewerkt zullen wij nooit weten, maar na een 0-1 achterstand met de rust liep Saenden in de 2e helft onder leiding van de goed leidende scheidsrechter gestaag uit op overwinning waarop niets op viel af te dingen. Na 2 minuten spelen kreeg SEW een grote kans om de score te openen, maar die werd niet benut. Saenden nam langzaam maar zeker het initiatief en dat resulteerde in de 10e minuut in een doelpunt van Ferry Heijnis, die een lange bal van Jordi de Wit kon controleren en in het vervolg met een kapbeweging zijn directe tegenspeler uitspeelde. Dit doelpunt werkte bevrijdend en was het Saenden dat niet alleen het spel controleerde, maar ook voldoende kansen wist te creëren om meer afstand van SEW te nemen. Door goed keeperswerk aan de zijde van SEW bleef de stand 0-1 tot aan de rust. Wat voor de rust niet lukte ging in de 2e helft beter. Gestaag werd het overwicht op het veld omgezet in kansen, die nu wel in doelpunten werden omgezet. Juary dos Santos was de eerste die profiteerde, nadat hij door een prima bal van Mandjano Manuputty fraai werd vrijgespeeld. Eerst de 0-2 en niet veel later ook de comfortabele 0-3. Uit een corner van Ferry scoorde kopte Robin Hoogstra zijn team naar een fraaie 0-4 voorsprong. SEW probeerde het nog wel, maar de Saenden defensie stond als een huis en wist het vol te houden om vandaag de “nul “ over de streep te trekken. Door de aanvallende wissels aan de zijde van SEW kregen de aanvallers van Saenden meer ruimte en zo lukte het de actieve Mikey Hoffs om 0-5 aan te tekenen vlak voor hij gewisseld zou worden. Invaller Remy Goudriaan maakte zijn faam als scorende aanvaller direct waar door de 0-6 en daarmee tevens eindstand op het scorebord aan te tekene. Al met al een uitstekende overwinning op een gure dag en een prima teamprestatie.

Foto: Theo van Vlaanderen

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl