Jong AZ verliest nipt van Brentford Onder 23

Jongelingen AZ weten overwicht niet in score uit te drukken.

Zaanstad- Jong AZ heeft zaterdagochtend een oefenduel met de Onder 23-selectie van Brentford FC nipt verloren. Op een waterkoud AFAS Trainingscomplex maakte de ploeg van Maarten Martens in de slotfase een achterstand ongedaan, maar moest het ook een tweede tegentreffer incasseren: 1-2. 

Het spel golfde in de eerste helft op en neer. De Engelsen kregen na zo’n tien minuten een aardige kans toen Bryan Wilson een kopbal richting het Jong AZ-doel stuurde. Daniël Deen stond echter op zijn post en tikte zijn inzet over de lat.

Schot Meerdink
Aan de overzijde zorgde Mexx Meerdink voor doelgevaar met een poging van afstand: naast. De Alkmaarders kwamen regelmatig in het strafschopgebied van hun tegenstander, maar het ontbrak vooral aan de eindpass. Vlak voor rust was er nog een mogelijkheid voor Brentford. Een afstandsschot van middenvelder Alex Gilbert ging over.

Hoekschop
Kort na de onderbreking kwam Brentford op voorsprong. The Bees kreeg een hoekschop en in de daaropvolgende voorzet ging Vasilios Pavlidis het duel aan met zijn tegenstander. De Jong AZ-verdediger kopte daarin ongelukkig in het eigen doel: 0-1. 

Wonderschoon
De thuisploeg ging op zoek naar de gelijkmaker en kreeg daar de kansen voor. Loek Postma kwam aanvankelijk het dichtst in de buurt. Zijn afstandsschot leek een wonderschone treffer op te leveren, maar de Engelse doelman had een fantastische redding in huis. 

Helemaal vrij
In de slotfase viel de gelijkmaker. Een voorzet van Ricuenio Kewal werd van richting veranderd en kwam zo bij de tweede paal. Daar stond Jayden Addai helemaal vrij om simpel binnen te koppen: 1-1.

Laatste woord
Er stonde nog een paar minuten op de klok, maar toch was het laatste woord voor Brentford. In een omschakelmoment kwam de club uit de Premier League met veel mensen voor het Jong AZ-doel, waarna Deen kansloos was bij een schot van Charlie Farr: 1-2. 

Jong PSV
Jong AZ komt op maandag 12 december weer in actie in de Keuken Kampioen Divisie. Dan staat om 18:45 uur in Zaanstad een ontmoeting met Jong PSV op de rol. 

https://youtube.com/watch?v=D16dy1mHr7A%3Fenablejsapi%3D1%26origin%3Dhttps%3A


WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
Jong AZ – Brentford FC Onder 23 0-1 (0-0)
Vriendschappelijke wedstrijd

Basisopstelling Jong AZ: Daniël Deen; Jurre van Aken, Wouter Goes, Misha Engel, Sem Dekkers; Nick Twisk, Damienus Reverson, Lewis Schouten; Iman Griffith, Mexx Meerdink, Soulyman Allouch. 

Scoreverloop: 53. Pavlidis 0-1 (e.d.), 84. Addai 1-1, 88. Farr 1-2

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl