Sensationeel gelijkspel hekkensluiter OFC in Amsterdam tegen koploper AFC

Oostzaners pakken in slotminuten punt bij koploper AFC en lijken nog niet afgeschreven

Amsterdam- Met een zwaar bevochten punt in Amsterdam kon OFC slechts een punt inlopen op de concurrenten maar de 3-3 tegen koploper AFC was voor de Oostzaners goed voor het moreel. De euforie na de gelijkmaker in de allerlaatste seconde was dan ook meer dan terecht.

Het elftal van trainer Pieter Mulders bewees dat de hekkensluiter nog lang niet moet worden afgeschreven. Zuur was het dat het de mede concurrenten wel zag uitlopen. Maar OFC met de Zaankanters Rano Burger, Darryl Baly en Nino van den Heuvel toonde veerkracht.

Koploper AFC ging de blessuretijd in met een niet geheel verdiende 3-1 voorsprong waar Joel Donald de aansluitingstreffer kon maken. Niet veel later wees scheidsrechter Paarhuis zonder aarzelen naar de penaltystip- Max Veerman was in de rug gelopen-waardoor Oostzaner Niels Butter de penalty feilloos binnen kon schieten. Vrijwel direct daarna floot de scheidsrechter af en stonden de Amsterdammers verbouwereerd en met slechts één punt op het hoofdveld. Het is voor de Oostzaners spijtig dat de winterstop eraan zit te komen nu de ploeg zich heeft herpakt van een slechte reeks. Zondag 4 december speelt OFC thuis tegen De Treffers uit Groesbeek en een week later volgt het laatste duel van seizoen 2022. Ook hierin speelt OFC een thuiswedstrijd, ditmaal tegen mede concurrent IJsselmeervogels. Beide duels beginnen om 14;30 uur.

Zaterdag 26 november: voetbal tweede divisie

AFC-OFC 3-3

Karakteristieken: 5. Tillema 1-0, 56. Tillema 2-0, 68. Butter 2-1, 85. Benninga 3-1, 90. Donald 3-2, 90. Butter 3-3.

AFC: Van Zetten; Maatsen, Linthorst, Van Weerdenburg (74. Owobowale), Claver, Visser (79. Teijsse), Hoek, De Mooij, Ignacio (79. Benninga), Platje (87. Jesse), Tillema (87. Ascencion).

OFC: Agyei; Bäly, D. Prijor, Van den Heuvel, Walberg (46. G. Prijor), E. Veerman (83. Belarbi), Burger, Haddad (87. Reclaoui), M. Veerman, Springer (46. Donald), Butter.

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl