Matig cvv Blauw Wit W loopt tegen pijnlijke nederlaag aan: Kolping Boys zaterdag te sterk voor Westknollendammers

In een moeilijke poule waar elk puntje belangrijk is, is het ieder weekend spannend en wordt het uiterste van elke speler geëist. Zaterdag stond voor Blauw Wit W het duel in Oudorp bij Kolping Boys op het programma, met de gedachte dat dit een wedstrijd werd om je vast in het linker rijtje te kunnen nestelen.

Dat was ook de boodschap van trainer Larbi Loukou. Beide teams moesten hun warming up doen op een bijveldje met een jeugdteam, dat was nou niet de voorbereiding die men wenste. Door een druk programma op het complex van Kolping Boys waren de blauwwitten genoodzaakt zich aan te passen, de thuisclub had hier immers ook last van.

De start was redelijk tot de zesde minuut. Door duur balverlies aan de rechterkant kon Matthijs van Schie de thuisclub op een 1-0 voorsprong zetten. cvv Blauw-Wit ging daarna door waar het mee begon en er ontstonden een paar mogelijkheden: Thomas van Eig kreeg een kopkansje uit een voorzet van Leon Seitner en even later raakte hij ook de paal na een voorzet van Sven Keppel.

De grootste mogelijkheid kwam in de 19e minuut, wederom via Thomas van Eig. Na een goede counter kwam Thomas van Eig na een pass van Leon Seitner in het strafschopgebied. Hij speelde de bal echter net te ver voor zich uit om keeper Patrick de Vries te kunnen passeren. Na deze kans was het Kolping Boys dat het initiatief overnam en enkele gevaarlijke kansen wist te creëren (onder meer de lat werd geraakt). De voorsprong uitbreiden lukte de thuisploeg alleen niet.

Het duurde tot de 35e minuut dat Skip Middelhoff de bal na een tackle van Thomas van Eig voor de voeten kreeg en de gelijkmaker binnen wist te schieten vanaf buiten het strafschopgebied (1-1). Lang konden de bezoekers hier niet van genieten. Een minuut later maakte Kolping Boys uit een corner 2-1 via good old Rik Wijnker.

Na de tactische omzetting van Larbi Loukou en twee wissels moest cvv Blauw-Wit de krachten weer gaan bundelen. Wessel Krook en Jan Jaap Jonker mochten gaan douchen en de verse krachten Bas Koenen en Cas de Wit mochten mede proberen het tij te keren. Al snel bleek dat dit cvv Blauw Wit machteloos was om met een goed resultaat huiswaarts te keren. De 55e minuut was hier een teken van door een snelle uitbraak van Kolping Boys over links die Rik Wijnker koelbloedig binnen schoot. Stan Luttikhuizen voorkwam in de fase erna erger door een aantal goede reddingen. Jesse Borrie mocht Wouter Swart aflossen, Jesper van Houts schoof daardoor naar voren om als extra spits te gaan fungeren. Heel even was er nog hoop, nadat de hardwerkende Sven Keppel, de bal vanaf het strafschopgebied te weinig kracht en richting mee kon geven voor een aansluitingstreffer.

In de 74e minuut was de wedstrijd gespeeld. Stan Luttikhuizen kon de bal niet wegwerken en gaf Kevin Cappei de gelegenheid de eindstand op het scorebord te zetten (4-1)

De 4-1 nederlaag was terecht door een volwassen Kolping Boys zaterdag 1 en een mindere dag van de bezoekers uit Westknollendam. Door de nederlaag zakt Blauw Wit naar de zevende plaats en zag het Sint Adelbert op de ranglijst passeren. En juist die tegenstander komt aankomende zaterdag 3 december op bezoek. Dat duel begint ongebruikelijk om 13:00 uur. En dat heeft waarschijnlijk te maken met het eventuele duel van het Nederlands elftal dat bij winst op Qatar in de kwartfinales moet spelen. Een week later speelt Blauw Wit nog de derby in Krommenie tegen Sporting. Dat duel- van zaterdag 10 december- is tevens het laatste huzarenstukje dat de ploeg in 2022 nog speelt.

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl