Vitesse`22 en Fortuna Wormerveer in evenwicht: 1-1

Castricum- Op het natuurgras van sportpark van Vitesse’22 is Fortuna Wormerveer met een 1-1 gelijkspel van het veld gestapt. Een stand die voor rust al bereikt was en een juist beeld geeft van de krachtsverhoudingen.

Als Fortuna Wormerveer op bezoek gaat bij de Castricummers verwacht het altijd een lastige partij. Het zal de ervaring van de jaren zijn of zal het toch komen vanwege het gras en alle voor- en nadelen die daar aan verbonden zijn?

Op een waterkoud complex zonder zon werd er afgetrapt. ‘Hopelijk wordt de wedstrijd hartverwarmend’ klonk het hoopvol langs de lijn. Daar leek het meteen op, want de bezoekers uit Wormerveer namen het initiatief. In de zevende minuut verkeek Cani zich op de ondergrond en gleed weg waardoor de Vitesse`22 spits de ruimte kreeg en deze beheerst omzette in de 1-0 voorsprong.

Opvallend in die fase de vele glijpartijen en dito balverlies. Her maakt dat het spelbeeld wat onrustig is. Na een kwartier spelen krijgt Yassin de bal uit een inworp van Cani. Yassin’s voorzet wordt door Jordi onberispelijk ingekopt en staan beide partijen weer op gelijke hoogte.

In de rust zijn er geen wissels gepleegd. De druk van Fortuna levert meteen een paar mogelijkheden op. Uiteindelijk corner voor ons, maar de bal gaat naast.
Als Stijn Japser vrij voor de keeper zet lijk de voorsprong te komen, maar de doelman weet knap te redden. 

DSC00244.JPG
In die fase speelt Fortuna Wormerveer wat verzorgder, maar weigert Vitesse22 zich over te geven. Dat maakt onder andere dat Sem na een half uur spelen een hard schot onschadelijk moet maken.  Dan is er een aantal minuten sprake van een heus Fortuna Wormerveer offensief waarin diverse corners genomen mogen worden, maar waarin de scherpte net ontbreekt. Vlak voor de pauze is het toch nog Vitesse`22 dat een kans krijgt, maar de bal rolt gelukkig voor langs 

Aan thuisploeg zijde wordt dan een dubbele wissel ingezet. Dat wisselen doet ook Fortuna: Kenyon komt erin waarna Yassin eruit gaat. De wedstrijd is aantrekkelijk om te zien en het spelbeeld gaat alle kanten op.  Aan Vitesse zijde worden dan wat vervelende overtredingen gemaakt waar de arbiter slechts geel voor geeft. De enkels van Cani hebben er flink onder te lijden.  Dan maakt Arsenio zijn opwachting en moet Cani geblesseerd naar de kant. Ook dan krijgt Fortuna Wormerveer een paar goed mogelijkheden. Trainer Rene Van Elsland haalt dan nog Tringo en Cerezo eraf en voor dit duo komen Bafode en Dani erin.

Met 83 gespeelde minuten op het scorebord tonen beide teams te willen gaan voor de volle winst. Dat maakt dat er ruimtes ontstaan en dat het voor de supporters langs de lijn soms naar adem happen is. Bij deze wedstrijd werd niet zoals op het WK veel tijd toegevoegd aan de 90 minuten. 

Hoewel de bezoekers misschien meer aanspraak maakten op de volle winst stemt het nu behaalde resultaat niet helemaal ontevreden. Een lastige tegenstander is op bekwame wijze gepareerd. 

De einstanden van heden:

Schermafbeelding_2022-11-27_om_16.58.59.png
Dat leidt dan tot onderstaande stand:
Schermafbeelding_2022-11-27_om_16.59.15.png
Programma komend weekeinde:
Schermafbeelding_2022-11-27_om_16.59.46.png