Eenvoudige bekerzege Fortuna W bij ZAP in Breezand

Breezand- Op de vraag aan trainer Rene van Elsland hoe het in Breezand is verlopen was zijn antwoord ‘Prima! Met 5-0 winnen, niks weggegeven’ en dat maakt dat we opgewekt verder kunnen kijken naar de loting straks voor de volgende ronde KVB Bekervoetbal waarin de zaterdag en zondag ploegen van Fortuna vertegenwoordigd zijn.

In het NHD editie Den Helder valt te lezen dat zondag 2e klasser ZAP in de tweede ronde van de districtsbeker kansloos was tegen de zondagploeg van eersteklasser Fortuna Wormerveer. Al was de 0-5 eindstand geflatteerd. De laatste drie treffers werden in de slotminuten gescoord.

De wedstrijd werd nagenoeg zonder Fortuna volgers gespeeld. Een ritje Breezand neemt toch minimaal 55,3 km in beslag. En dan moet je ook nog eens terug. In dit geval geen probleem als je dat kun doen met een 0-5 zege in de tas. De voorsprong was er al redelijk vlot. Een – volgens digitale berichtgeving – eigen goal van ZAP en voor rust stond het al 0-2.

In het tweede bedrijf bleef de score lang ongewijzigd, maar in de slotfase liepen onze mannen uit naar een 0-5 bekerwinst. De doelpuntenmakers waren Yassin, Jordi, Tringo, Ivan en Bafode. 

Komend weekeinde wacht de uitwedstrijd bij nieuwkomer Vitesse’22. Vorig seizoen werd daar al eens tegen geoefend en weten ze in Wormerveer dat het een lastige tegenstander kan zijn.