Echte bekerstrijd valt uit in Fortunees voordeel; Wormerveerse zaterdagvoetballers verslaan FC Hilversum (zat.)

Wormerveer- Deze week gaat er een nieuwe ronde van de districtsbeker van start. De tweede ronde van de knockout-fase. Daarin zijn er geen beperkingen meer wat betreft regio, klasse of speeldag. Op het Watering complex in Wormerveer stond dinsdagavond een interessant duel tussen FC Hilversum (koploper Zaterdag 3B) en Fortuna Zaterdag 1 (runner up in Zaterdag 3A).

De thuisblijvers hebben ongelijk gehad. Na een terechte 2-2 rust uiteindelijk een nipte, maar verdiende 4-3 zege voor de mannen van het trainersduo Marcel Blank en Geert Rol.

Een gewaarschuwd mens telt voor twee. FC Hilversum heeft in de competitie 7 wedstrijden gewonnen en slechts éénmaal verloren. Dat maakt de Gooise club koploper met twee punten voorsprong op Olympia’25. In de beker vlogen de Hilversummers door de poulefase (driemaal winst) en kregen een vrije ronde omdat Always Forward (competitiegenoot van Fortuna W) niet in staat bleek een elftal naar Hilversum af te laten reizen. Een soort gelijke route volgde onze mannen.

Om vanuit het Gooi tijdig in Wormerveer te kunnen zijn vertrok de delegatie eerder dan je verwacht. Hoe jammer is het dan dat de gastheer het clubgebouw niet eerder kan openen. 

Op het veld hadden ze er alle 22 duidelijk zin in. Er ontstond een aantrekkelijk duel waarin de Hilversumse spits al vlot opdook voor doelman Shawn Vermaas. Deze 17 jarige topper toonde zich vandaag een prima sluitpost en wist deze eerste poging meteen onschadelijk te maken. Een snel opgezette Hilversumse counter betekende na een kwartier toch de 0-1 via Petr Palenik.

Daarna nam Fortuna Wormerveer zaterdag 1 het heft in handen en leek de gelijkmaker een kwestie van tijd. Alvorens dat te kunnen vieren moesten eerst Mike en Kenyon er af met blessures. Jeffrey en Jeiel waren in de 25e minuut hun vervangers. Een pegel van Ivan gaat nog net naast via een Hilversummer been. Uit de corner is het vervolgens Ivan die de 1-1 scoort.

FC Hilversum laat het er niet bij zitten en andermaal een snelle aanval die maar rakelings naast gaat. Dan is het Lionel Frederik die sterk opkomt langs de lijn en een voorzet lijkt af te geven, maar deze ziet eindigen als prachtige goal die onhoudbaar in de tweede kruising verdwijnt. Vlak voor pauze komt de 2-2 van Jeiel na goed doorzetten.

DSC00167.JPG

In de rust wisselt Fortuna Wormerveer wederom. Kai blijft in de kleedkamer en Bafode gaat meedoen. En dat de mannen in het wit sterk uit de kleedkamer kwamen bleek al na 38 seconden toen Sam perfect de 3-2 binnenschoot. FC Hilversum was daar niet van onder de indruk. Een schot van een der spitsen noopte Shawn om sterk handelend op te treden. Vlak daarna komt Dennis binnen de lijnen en gaat Ivan er uit. Vlak voor die wissel zien we een lob van Ran net over het Hilversumse doel gaan. Nadat Sam kansrijk was in de vijf meter gaat Ran er geblesseerd af en komt Kenn er in de 70e min bij. Na een schot van FC Hilversum een snelle aanval van de Wormerveerders waar Jarno aan de basis en het einde stond (4-2).
Dan ziet een der Hilversumse verdedigers dat hij alleen met een overtreding een doorbraak kan voorkomen. Dat betekende dat hij zijn tweede geel kreeg voorgeschoteld en dat zijn team met 10 man verder moest. Die ondertal situatie was in de veldverhouding niet te zien. Het leverde twee gelijkwaardige teams.

DSC00172.JPG

In de laatste fase gooit FC Hilversum alles op de aanval en dat levert drie munten voor tijd de 4-3 aansluitingstreffer op. De spanning blijft tot aan de laatste seconde speeltijd, maar gelukkig kan Fortuna Wormerveer met een bekerzege de nacht ingaan. Een prima bekerwedstrijd met een dito resultaat voor de zaterdagploeg uit Wormerveer. Opgewekt door naar de volgende beker ronde!