Uitslagen jeugdopleiding AZ

Resultaten AZ Jeugd: Onder 14 klopt Feyenoord, ruime zege Onder 15

Zaanstad- Verschillende AZ Jeugd-teams trokken dit weekend belangrijke punten over de streep. Zo werden onder meer overtuigende zeges op Feyenoord, Vitesse en FC Utrecht geboekt. Ook de Onder 18- en Onder 17-selectie deden goede zaken. 

AZ Onder 18 – ADO Den Haag 3-0 (1-0)
AZ Onder 18 drukte tegen ADO Den Haag zijn dominantie uit op het scorebord. Door goals van Ro-Zangelo Daal, Tom Kerssens en Jayden Addai (penalty) werd het 3-0.

Ajax – AZ Onder 17 2-3 (1-1)
AZ Onder 17 heeft op bezoek bij Ajax gewonnen met 2-3. Jasper Hartog maakte twee keer de gelijkmaker en in de 86e minuut trokken de AZ’ers de wedstrijd over de streep door een penalty van Wassim Bouziane. 

FC Den Bosch – AZ Onder 16 0-2 (0-1)
AZ Onder 16 heeft de uitwedstrijd FC Den Bosch gewonnen. Op het sportcomplex naast Stadion De Vliert werd het 0-2.

AZ kwam in de eerste helft op voorsprong via Iain de Jongh. Uit een corner verlengde verdediger Kevin van Ouytsel de bal en was de spits er als de kippen bij om van dichtbij binnen te koppen.

Enkele minuten later was Kiani Inge vanaf de linkerkant dicht bij de verdubbeling van de score. Hij trok naar binnen richting het doel en loste een hard en hoog schot, dat door de verdediging van Den Bosch tot een corner werd verwerkt. Nog geen minuut daarna moest aanvoerder Melle Roede zich door een blessure laten vervangen. Saviola Saffoe kwam voor hem in de plaats.

In de tweede helft werd AZ wel gevaarlijker voor het doel van Den Bosch, maar het ontbrak aan precisie in de afronding. Mees Adrichem schoot van afstand op de keeper, waarna Iain de Jongh een teenlengte tekort kwam bij een voorzet van Tycho de Wit. Iets later krulde Hessel de Wit de bal over de lat. Inge ging in z’n eentje op het doel af, maar stuitte op de keeper. Uit de daaropvolgende corner schoot Julian van Rijsdam over.

Nadat AZ een paar goede mogelijkheden liet liggen, was ineens Den Bosch dicht bij een gelijkspel. Kevin Pool verrichtte twee uitstekende reddingen om AZ op de been te houden. Daarna trok Adrichem de drie punten over de streep. Hij schoot van afstand in de linkerhoek. AZ kon het duel vervolgens rustig uitspelen.

‘Het was een moeizame wedstrijd, waarin we in de eerste helft moeite hadden om tot goed uitgespeelde kansen te komen. Nauwelijks tot niets weggegeven. Dat doen we goed, maar aan de bal kon het nog wel aanzienlijk beter”, stelt trainer Tim Roest. “Den Bosch gaat in de tweede helft wat opportunistischer spelen. Dan herkennen de jongens dat er meer ruimte ligt achter de laatste lijn. We verzuimen helaas om snel de 0-2 te maken. Dan weet je dat het nog lastig kan worden. Fijn dat je ‘m in de slotfase nog naar je toe trekt.”

“Als je kijkt naar het proces dat we een aantal weken geleden zijn begonnen: laatste vier wedstrijden weten we negen punten te pakken door de juiste intensiteit en goede intenties. Zijn er nog ontwikkelpunten? Ja zeker, een heleboel, maar in dat proces zijn we hard aan het werk om deze competitie nog te kunnen verbeteren. Hopelijk kunnen we het in de tweede seizoenshelft beter doen.”

Opstelling AZ: Kevin Pool; Jaden Walden (79. Joran Telleman), Kevin van Ouytsel, Sieb Jongens, Kiani Inge; Mees Adrichem, Hessel de Wit (79. Thom Steenbergen), Julian van Rijsdam (72. Eli Daddy); Melle Roede (34. Saviola Saffoe), Iain de Jongh, Tycho de Wit (79. Jesse Larooi).

Scoreverloop: 25. De Jongh 0-1, 78. Adrichem 0-2.

AZ Onder 15 – Vitesse 4-0 (1-0)
AZ Onder 15 beleefde een comfortabele wedstrijd tegen Vitesse. De ploeg van trainer Nick van der Velde nam in de eerste helft de leiding en zorgde met drie goals na rust voor de beslissing. 

Het meeste balbezit was van meet af aan voor de Alkmaarders, maar zij kwamen aanvankelijk moeizaam tot kansen. Een paar minuten voor de onderbreking werd de ban gebroken. Na een hoge voorzet won Chavarello Hellings zijn duel in het Arnhemse strafschopgebied. De aanvaller kon daarna uithalen en deed het net bollen met een hard schot: 1-0. 

In het tweede bedrijf maakte AZ al snel het verschil. Derryl Hupsel kwam in de vijftigste minuut aan de bal en verschalkte de uitgekomen Vitesse-doelman met een chip: 2-0. De derde goal viel in de 68e minuut. Julian Sijbrands kwam op de achterlijn knap langs zijn tegenstander, waarna zijn voorzet via Rayan Zekri bij Calvin Carrilho kwam. De centrumverdediger kon vervolgens simpel afdrukken. 

Het slotakkoord was vlak voor tijd voor Latrell Aken. De verdediger drong het strafschopgebied in en scoorde vervolgens fraai met zijn hak de 4-0. De score had nog iets hoger kunnen uitvallen, want Zekri kreeg vlak voor tijd nog een enorme kans. Doelman Kai Snijder keerde echter zijn schot. 

“We zijn de hele wedstrijd de betere partij geweest”, vond Van der Velden. “We waren al een paar keer gevaarlijk voordat de 1-0 viel, dus die voorsprong was terecht. Daarna hebben we de wedstrijd in het slot gegooid met twee goede goals van Derryl, Calvin en Latrell. Een prima resultaat.”

Opstelling AZ: Nick Homan; Fadil Alimi (57. Quincy Lede), Latrell Aken, Calvin Carrilho (68. Damian Dickhaut), Jayden Hart Perez (7. Giovanni Dobbe / 58. Nuur Mahamed Ahmed); Julian Sijbrands, Adam Ouaziz, Yordi van der Velde; Derryl Hupsel, Gijs Groot (41. Rayan Zekri), Chavarello Hellings. 

Scoreverloop: 36. Hellings 1-0, 50. Hupsel 2-0, 68. Carrilho 3-0, 79. Aken 4-0. 

Feyenoord – AZ Onder 14 0-3 (0-1)
Het AZ Onder 14 van trainer Bas van Baar heeft zaterdag een ruime overwinning geboekt op Feyenoord. Op Sportcomplex Varkenoord wisten de AZ’ers drie keer het net van de tegenstander te vinden: 0-3.

AZ had voornamelijk in de eerste helft het betere van het spel. De jongens speelden een aantal keer heel goed onder de hoge druk van Feyenoord uit. Uiteindelijk kwam de 0-1 voorsprong uit een corner, welke Janoa Elias binnen wist te koppen. “De ontlading na de goal was heel mooi om te zien. Ze waren heel erg blij”, aldus Van Baar.

De tweede helft was iets rommeliger, maar AZ bleef gevaarlijk. Ook werd er goed verdedigd door het hele team. Met nog ongeveer tien minuten op de klok werd het 0-2 dankzij een goed afstandsschot van Donny van der Lijcke. Hij maakte vlak voor tijd ook de 0-3. De beleving om de topwedstrijd te winnen bleef continu aanwezig bij de strijdlustige ploeg en zo kon het uiteindelijk tevreden huiswaarts keren.

Opstelling AZ: Quenten Attigah; Christian Goring, Janoa Elias, Amani Imhangbe, Lars Boer; Ties Kemna (45. Noah Meijer), Milo Kadyla, Cas Klop; Taecke van Dam van Isselt (55. Job Tiebie), Donny van der Lijcke, Anton Agafonov (55. Dex Klaverdijk). 

Scoreverloop: 33. Elias 0-1, 58. Van der Lijcke 0-2, 68. Van der Lijcke 0-3.

AZ Onder 12 – PSV 7-15 | Twin Games
AZ Onder 12 heeft zaterdag verloren van PSV. De ploeg van trainers Dico Blei en Tim Appel kwam in het eerste blokje van het Twin Games-duel snel op achterstand en wist die schade niet ongedaan te maken: 7-15. 

“Afgelopen week hebben we hard gewerkt en daar moeten we mee doorgaan”, vertelt Appel. “Ook vandaag was dat het geval, maar slaagden we er jammer genoeg niet in een vroege achterstand om te buigen. We kunnen beter aan een wedstrijd beginnen en onszelf sneller aanpassen als iets niet lukt.”

Blei vult aan: “We hebben een leuke wedstrijd gezien, waarin we probeerden met veel lef vooruit te spelen. Dat ging een aantal momenten hartstikke goed, wat resulteerde in mooie aanvallen.”

Selectie AZ: Melle Prins, Sam Pijlman, Adam Ahannach, Bentley Addai, Daniël Jonker, Dayne Spaander, Dylan Nsemi, Eray Akkaya, Haïtem El Ghouch, Hatim Elfargoussi, Ian Shaibu, Imran Loukili, Jay Rosenbaum, Jip de Flart, Kayra Kolemenoglu, Nino Dos Santos Henriques, Noah Ahannach, Silvijn van der Does, Timo van der Schaar, Tuur van den Hurk, Valentijn van Thiel, Xavi Höke.

FC Utrecht – AZ Onder 11 2-6 | Twin Games
De jongste AZ’ers boekten een ruime overwinning bij FC Utrecht. De ploeg van trainers Dennis Zwagerman en Kelvin Jansen was op sportcomplex Zoudenbalch met 2-6 te sterk voor de Domstedelingen. 

“Het ging heel goed”, vertelde Chevaino Kamperveen. “We hebben veel kansen gecreëerd en waren ook in bijna alle blokjes de betere ploeg. We hebben echt als team gewonnen en Utrecht goed tegengehouden.” 

Ploeggenoot Sam van Wijk sluit zich daarbij aan. “We waren erg dominant en zaten kort op de tegenstander. Ook hadden we veel de bal, maar onze passes waren soms nog iets te hard of zacht. Daar moeten we op blijven oefenen.”

Selectie AZ: Sven Boon, Florian Diddens, Luke Duin, Tom Frederiks, De’Vaughn Hansen, Willem den Heten, Elijah Ikedia, Berke Ilguy, Iwaynitchyio Asebeh, Milan Jonk, Chevaino Kamperveen, Tom de Koning, Nuri Köse, Rodjany Kranenburg, Jackson Lautenschutz, Milan Machielsen, Sem Meijer, Kyandro Noslin, Davey Smit, Danny van der Velde, Luca de Voogd, Twan Wijnker en Sam van Wijk.

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl