Goede tweede helft brengt cvv Blauw-Wit 1 de zege tegen RCZ

  • Westknollendam- Na het hoopvolle optreden tegen koploper De Foresters in Heiloo wachtte afgelopen zaterdag voor cvv Blauw-Wit 1 een Zaanse tweestrijd met RCZ. Zoals verwacht grepen de in goede vorm verkerende zaterdagvoetballers uit Westknollendam de terechte zege en volle buit.
  • De ploeg van trainer Adnan Koc handhaafde zich afgelopen seizoen op de laatste speeldag en heeft het dit jaar zwaar in 4A. Met nul punten op zak kwam de ploeg naar West-Knollendam. cvv Blauw-Wit kreeg maar één opdracht van trainer Larbi Loukou en dat was een zakelijke overwinning. Die opdracht werd voltooid. Na een goede tweede helft werd het uiteindelijk 6-1.Dat de woorden van Loukou goed waren aangekomen, bewees zijn ploeg in de openingsfase. Na vijf minuten had het eigenlijk al 2-0 moeten staan. Maar kansen voor Wouter Swart en Sven Keppel leverde nog niet de openingsgoal op. De verdiende openingstreffer volgde in minuut 14 alsnog. Na sterk doorzetten van Thomas van Eig, die zonder de bal te spelen zijn tegenstander afschudde, kreeg Sven een vrije doortocht. Twee balhandelingen later bolde het net voor het eerst deze middag. Ook in de fase daarna bleven de kansen komen, maar was de afronding slordig. Aan de andere kant werd Blauw-Wit al een keer gewaarschuwd bij een corner, een ingreep op de doellijn was nodig om de gelijkmaker te voorkomen, maar in de 35 minuut was het echt vrouwen en kinderen eerst toen doelman Stan Luttikhuizen met een serie reddingen zich zeer verdienstelijk onderscheidde. Een gelijkmaker had voor RCZ ook te veel van het goede geweest. cvv Blauw-Wit kon het zichzelf aanrekenen dat dit überhaupt mogelijk was.
  • Na de thee, die onder de barre omstandigheden bijzonder welkom was, besloot de thuisploeg uit een ander vaatje te tappen. Het vizier moest scherper en voor de goal moest er zakelijker gehandeld worden. Dit alles lukte zeer goed. Binnen vijf minuten was de voorsprong vergroot naar 3-0. Eerst dwong Skip Middelhoff een goal af door goed door te jagen, de bal te veroveren en langs de keeper te schuiven, vijf minuten later gevolgd door een goal van Thomas die knap bediend werd door Wouter en met een kiezelhard en droog schot de derde aantekende. Met deze pick-start na de rust was het duel direct beslist. RCZ kwam via een bijzonder goedkope penalty nog op 3-1, maar terug in de wedstrijd kwam het niet meer. Het was cvv Blauw-Wit dat het laatst half uur de kansen en nu ook de goals aaneen reeg. Na een zeer goede voorzet van de sterk ingevallen Cas de Wit, maakte Skip zijn tweede van de middag. Thomas maakte de mooiste van de middag door van een meter of 11 knap tegendraads in te koppen na een splijtende voorzet van Mats van Olst en kreeg daarmee zelfs de handen van RCZ-trainer Koc op elkaar. En Wouter zorgde voor het slotakkoord door na een schitterende verticale pass door de as kort door te draaien en de 6-1 langs de keeper te schuiven.
  • Man of the match aan blauw-witte zijde was dit keer Skip Middelhoff. Voor de winterstop speelt cvv Blauw-Wit nog drie krakers. Te beginnen aankomende week tegen Kolping Boys (zat). Dan volgen nog duels met Sint-Adelbert en Sporting Krommenie (zat). Zeer belangrijke weken dus voor de West-Knollendammers.

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl