Fortuna Wormerveer en vv Assendelft eindigen met stand waarmee werd begonnen

Derby die niet los komt en logische 0-0 eindstand kent

Wormerveer- Op een druilerige zondagmiddag moest de LED verlichting op het hoofdveld van Fortuna Wormerveer al in de rust aan. De duisternis viel, tegelijk met bakken water, vroeg in. Gezien het veldspel vormden die LED’s ook de enige echte lichtpunten afgelopen zondagmiddag in Wormerveer.

De 0-0 kan gezien worden als terechte eindstand. Hoewel Fortuna Wormerveer vanaf de aftrap vv Assendelft onder druk zet is de eerste kans toch voor de gasten. Beide verdedigingen maken geen fouten en dat betekent ook dat de aanvallers niet optimaal spelen. Er worden aan beide zijden kaarten uitgedeeld door de arbiter die niet zijn beste wedstrijd floot. Sven Talsma, toch een van de steunpunten van VVA, moet vanwege een schouder uit de kom (“Ik voel het al geeneens meer”) het veld verlaten. Ook Jermano gaat naar de kant en zal ongetwijfeld de bekerwedstrijd van Fortuna Wormerveer- donderdag in Breezand uit bij ZAP- aan zich voorbij moeten laten gaan. 

Vlak voor de pauze lijkt Fortuna Wormerveer dan toch op voorsprong te komen.  Een heel goede Fortuna W aanval eindigt op het hoofd van Yassin die de bal helaas recht op de keeper afstuurt. 

Na rust opent Fortuna Wormerveer wederom met druk zetten. vv Assendelft heeft haar tactiek daar ook afgestemd. Zo proberen de zwartwitten de broodnodige punten binnen te slepen. Tegen AFC’34 was dat in Alkmaar eerder ook al eens succesvol. Ivan is bij de thuisploeg inmiddels in het veld verschenen voor Stijn. Yassin probeert het een keer van afstand. Zijn schot gaat net naast. Ook een kopbal Jasper mislukt.
Met nog 20 minuten te gaan is de wedstrijd nog steeds ver beneden het verwachte niveau. Aan beide kanten wil het allemaal niet echt lukken.  In de slotfase is het aanvallende spel van Fortuna Wormerveer er de reden van dat vv Assendelft goalie Yort Willems gestrekt naar de hoek moet om erger leed te voorkomen. 

De regen krijgt naarmate de wedstrijd vordert de overhand. Warm is het al lang niet meer en ook van het spel zal niemand het echt warm hebben gekregen.

Komende zondag gaat Fortuna Wormerveer op bezoek bij promovendus Vitesse’22. Met het oog op de versterkte degradatie zaak om daar de drie punten weg te halen. Hetzelfde geldt voor vv Assendelft dat op Sportpark De Zanderij in Hillegom op bezoek gaat bij sv Hillegom.

Schermafbeelding_2022-11-20_om_17.03.36.png
Dat heeft onderstaande stand tot gevolg:
Schermafbeelding_2022-11-20_om_12.27.17.png

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl