FC Castricum neemt het op tegen ZVC ’22

Castricum- De Zaandamse spelers van zaterdag 3e klasser ZVC ’22 kwamen precies op tijd. Na een reeks ongelukkige nederlagen werd het stil in de kleedkamer van FC Castricum en wellicht kon er door de selectie van Peter Zwaan gestunt worden. Vorige week zaterdag in het duel met ADO`20 (zat) pakte ZVC`22 het eerste punt van het seizoen.

Na een tegenvallende reeks van thuisploeg FC Castricum vond met aan de kustplaats dat er gewonnen moest worden van het Zaanse ZVC ’22. Het liefst met grote cijfers. Maar de ploeg van de coaches Blom en Aerts bleven op 3-0 steken.

In Castricum vonden ze het plichtmatige duel met ZVC ’22 een ideale opwarmer voor de komende confrontatie met HCSC in Den Helder. Na een kwartier schoot Justo van de Werf namens de thuisploeg net naast. Even later soleerde de ranke aanvaller opnieuw door de verdediging en stond FC Castricum met 1-0 voor. Muggenzifters beweerden dat de bal via Ibrahim Ouhidida in het doel verdween, maar daar was geen sprake van.

Het mooiste doelpunt kwam op naam van Joris Peijs. Zo’n tien minuten voor rust ving Carlo Vrijburg een hoekschop met zijn borst op en haalde keihard uit. Dankzij een tikkie van Joris Peijs stond de keeper op zijn verkeerde been en werd het 2-0. Na rust konden de kroketten door en werd er meer over de Elfstedentocht gespeculeerd dan over de uitslag van de wedstrijd op het hoofdveld. Na een scrimmage stond link miegel Joris Peijs op de juiste plaats om de bal in te tikken: 3-0. Dat was na negentig minuten. De Zaandammers keerden huiswaarts met een nederlaag die nog beperkt werd gehouden. In het volgende duel met rkvv DEM (zat) kan er wellicht wel gestunt worden. Want ZVC`22 zal eerst de drie ploegen die boven hen staat moeten inhalen. Dat zijn VVA/Spartaan, OFC (zat) en sv Beverwijk. Die ploegen hebben 2, 3 en 4 punten meer dan de Zaandammers die met 1 punt hekkensluiter zijn.

Foto`s: Sandy Klaver