Beloftenderby Jong AZ-Jong Ajax donderdag om 21:uur

Jong AZ wacht beloftenderby in Zaanstad

Zaanstad- Een korte WK-stop staat voor de deur, maar eerst wacht Jong AZ donderdagavond een heuse beloftenderby. De formatie van Maarten Martens speelt dan om 21:00 uur op het eigen AFAS Trainingscomplex tegen Jong Ajax. 

De Alkmaarders beleefden afgelopen vrijdag een zure avond bij TOP Oss. In het Frans Heesen Stadion moest de ploeg twee vroege tegentreffers incasseren. Ondanks een stevig offensief na de onderbreking kon Jong AZ de opgelopen schade niet ongedaan maken: 2-1. 


Invaller Allouch
Soulyman Allouch maakte in Oss de enige treffer voor Jong AZ. De aanvaller kwam na rust binnen de lijnen en was trefzeker op aangeven van Myron van Brederode. Zijn invalbeurt leverde hem daarnaast ook een plaats op in het Team van de Week van de Keuken Kampioen Divisie. 

Zesde plaats
De nederlaag was voor Jong AZ een bittere pil om te slikken, aangezien de ploeg juist in goede vorm stak. Mede door zeges op VVV-Venlo (1-2) en Roda JC (2-0) was de ploeg naar een knappe vijfde plaats geklommen. Inmiddels staat het zesde. 

Uit handen gegeven
Jong Ajax kwam maandag in actie en wist ook niet te winnen. Op De Toekomst speelde de ploeg van John Heitinga met 4-4 gelijk tegen FC Den Bosch. De Amsterdammers gaven in de slotfase een 4-2 voorsprong uit handen. Christian Rasmussen (2x), Kian Fitz-Jim en Silvano Vos verzorgden de doelpunten. 

Twintig punten
De beloften uit de hoofdstad bezetten momenteel de tiende plaats. Over vijftien duels vergaarden zij twintig punten. Dat deden ze met vijf zeges, vijf remises en vijf nederlagen. 

Duin en Goudmijn
De beloftenclash stond negen keer eerder op het programma. Vier daarvan leverden een driepunter op voor Jong AZ. Twee keer bleef het gelijk en drie keer wonnen de hoofdstedelingen. De laatste overwinning van de Alkmaarders was op 15 maart 2021. In eigen huis werd het toen 2-1 door goals van Jelle Duin en Kenzo Goudmijn. 

https://youtube.com/watch?v=Js3UVumVk7g%3Fenablejsapi%3D1%26origin%3Dhttps%3A


Arbiter
Clay Ruperti heeft donderdag de leiding over de wedstrijd. De arbiter wordt langs de lijnen bijgestaan door Yorick Weterings en Michael Rasch. Florian Lodeweegs is aangesteld als vierde official. 

Live op ESPN
Jong AZ – Jong Ajax is te volgen via het Twitter-account van AZ en live te zien op ESPN. 

WK-stop
Na het treffen met Jong Ajax heeft Jong AZ een korte WK-stop. Op maandag 12 december komt de ploeg weer in actie. Dan wacht om 18:45 uur een thuisduel met Jong PSV. Klik hier voor informatie over de kaartverkoop

Programma Keuken Kampioen Divisie
Woensdag:
ADO Den Haag – Roda JC

Donderdag:
Jong PSV – Jong FC Utrecht
Jong AZ – Jong Ajax

Vrijdag:
FC Eindhoven – SC Telstar
Helmond Sport – De Graafschap

Zaterdag:
FC Den Bosch – VVV-Venlo
Heracles Almelo – TOP Oss
MVV Maastricht – Almere City FC
NAC Breda – PEC Zwolle

Zondag:
FC Dordrecht – Willem II

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl