Fortuna Wormerveer boekt belangrijke zege bij IVV: 0-1

Landsmeer- Onder ideale omstandigheden toog een flinke delegatie Fortunezen naar IVV in Landsmeer. In het prachtige park aldaar waren in ieder geval de Wormerveerse spelers en supporters getuige van een heerlijke pot voetbal. De 0-1 voorsprong na een kwartier kon over de meet worden getrokken.

In dat park speelt IVV op het vertrouwde natuurgras. Dat dit niet altijd een voordeel is bleek. ‘Ze kunnen beter investeren in het veld dan in de spelers’ mopperde een van de oudere Landsmeerders langs de lijn. ‘Vroeger hadden we nog wel wat boeren die het allemaal bijhielden. De gemeente denkt daar heel anders over.’ 

De aftrap geschiedde onder een behaaglijk zonnetje. Van meet af aan is het Fortuna dat de toon zet. Er wordt wel wat gevraagd van de technische bagage der spelers. De bal rolt en stuitert alle kanten op. Het hoge tempo aan Fortuna W-zijde laat zien dat IVV, dat over een balvaardig team beschikt, moeite heeft dit te volgen. Na een minuut of 10 is het de sterk spelende Yassin die alleen voor de keeper mist. Het blijkt uitstel van executie, want vlak daarna is Stijn die door Jordi vrij voor de keeper wordt gezet. Stijn rond bekwaam af.

Fortuna blijft het spel maken met die voorsprong. Je mag het gerust gezond fanatiek noemen. Fortuna speelt leuk, hoog tempo en veel druk.
Pas na een half uur spelen verlegt IVV het spel naar onze helft en krijgt een meer dan behoorlijke kans. Met kunst en vliegwerk blijft ons doel schoon. 

Na een twijfelachtige situatie bij buitenspel, Jordi kwam in balbezit via IVV, gaat de 0-2 niet door. Het is binnen de gelederen van de gastheer verre van rustig. In het veld gaan de verwensingen stevig rond. Na ruim een half uur voetbalt IVV onder onze druk weg, maar dat mag onze defensie niet verontrusten. 

Fortuna weet prima weerstand te bieden en weet diverse mogelijkheden te creëren en dat maakt dat het vanuit Fortuna perspectief een leuke wedstrijd is waar het ook duidelijk de betere ploeg is. Een doelpunt extra zou makkelijker voetballen, lekker en verdient zijn is de algemene opinie.  In de blessuretijd toch nog even alle hens aan dek als IVV recht voor het doel op 20 meter een vrije bal krijgt. Goalie Sem heeft zijn muur goed gebouwd zo blijkt en gaan de Wormerveerders onder leiding van Rene van Elsland hoopvol de rust in.

De wissel in de rust is dat Stijn er vanwege een blessure uit gaat en Ivan hem vervangt. Meteen weer het offensief aan Fortuna W-zijde en een voorzet van de iedere wedstrijd sterker spelende Kenjiro levert een schot van Jasper op dat eindigt als corner zonder resultaat. Fortuna speelt voornamelijk op IVV helft, maar echte grote kansen krijgen ze niet. Bij IVV gaat Emre Bilgin (eerder nog speler bij Fortuna W) naar de kant, terwijl Dani van Egmond en Kenyon aan onze kant warm lopen. 

Wederom een goede voorzet Kenjiro waaruit Jordi net naast kopt. Typisch zo’n actie die beter lot verdiende. 

Na een dubbele wissel bij IVV weer een snelle aanval van Fortuna die als corner eindigt. Een tweede doelpunt zou mooi zijn. Het zou IVV ongetwijfeld doen wanhopen en de bezoekers sterker maken. 
Een kopbal van Jasper gaat net naast, een grote kans voor Jordi en ook Jasper komt een teenlengte tekort. Dan gaat de moe gestreden Cerezo eraf en komt ‘sneltrein’ Kenyon erin. 
In de 71minuut is de dominantie van Fortuna wel voorbij, maar zijn wel nog sterker. Dat noopt IVV trainer Ton Pronk verder te wisselen. IVV’s nr 5 wordt bijvoorbeeld preventief gewisseld.

Een mooie snoekduik kopbal (Bep Bakhuijs kon dat vroeger heel aardig) van Ivan maar deze gaat millimeters naast. Bij Fortuna gaat de uitstekend spelende Tringo eraf en komt Dani van Egmond erin.

In de 77e minuut schot van IVV dat ver over gaat. ‘We moeten attent blijven’ klinkt het langs de lijn. ‘En de lange bal van die 3 moet eruit gehaald worden’ zijn de adviezen van de kenners achter het doel. 

Op dat moment krijgt de zeer nuttige Cani te maken met een kwetsuur en komt Bafode als vervanger. Op de klok staat dat er 82 minuten gespeeld is. ‘We zijn er nog niet’ klinkt het wat angstig achter de goal. ‘Staat die klok soms stil’ is de vraag. Maar dat is niet zo natuurlijk. 

Dan wordt Kenyon op maat weggestoken door Jordi. Ruzie met de bal (en het gras) voorkomt een F doelpunt. IVV zet nu druk, ze willen de gelijkmaker. Alles of niets derhalve en dat maakt het billenknijpen aan Fortunezen-kant geoorloofd. 

Doelman Sem moet tegen de zon inkijkend nog een aantal keer ingrijpen en doet dat naar behoren. In de slotseconden – de klok staat al op 95 – nog een vrije trap van IVV bij de zijlijn die echter prima verdedigd kan worden. Zo wordt de winst over de meet gesleept en keren de Fortuna fans terug naar Wormerveer. 

Dat maakt onderstaande stand actueel:
Schermafbeelding_2022-11-13_om_17.20.19.png
En komend weekeinde is het programma:
Schermafbeelding_2022-11-13_om_17.20.50.png

Foto`s: Atilla Bilgin

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl