TOP Oss lastige opponent voor Jong AZ (2-1)

Vroege tegengoals nekken Jong AZ in Oss

Oss- Jong AZ heeft vrijdag verloren van TOP Oss. Na twee vroege tegengoals kwam de ploeg van Maarten Martens in de tweede helft weer helemaal terug in de wedstrijd, maar kwam het net te kort om het tij te keren: 2-1. 

De beloften werden in de openingsfase afgebluft door de thuisploeg. Binnen een minuut kwamen de Ossenaren op voorsprong door een treffer van Joep van der Sluijs: 1-0. Niet veel later kreeg TOP nog twee goede kansen. Een inzet van oud-AZ’er Richonell Margaret kwam in het zijnet en Van der Sluijs schoot uit een moeilijke hoek over.

Beter in de wedstrijd
Na tien minuten kwamen de Alkmaarders beter in de wedstrijd en ontstonden ook voor hen de eerste kansen. Zo was Myron van Brederode bijna trefzeker uit een voorzet van Iman Griffith en schoot Yusuf Barasi – nadat hij knap werd vrijgespeeld – op het lichaam van keeper Thijs Jansen. Laatstgenoemde Jong AZ’er kreeg niet veel later opnieuw een goede kans met een kopbal die rakelings naast ging.

Enig fortuin
In de 25e minuut kreeg Jong AZ een volgende tegenslag te verwerken. Een voorzet van TOP Oss kwam met enig fortuin voor de voeten van Thomas Beekman, die van dichtbij de 2-0 langs Sem Westerveld schoot.

Aansluitingstreffer
Jong AZ zocht met het aanbreken van de rust gefrustreerd de kleedkamer op en ging na de onderbreking direct op zoek naar doelpunten. In de zestigste minuut had de ploeg daarin succes. Invaller Soulyman Allouch nam van ruim achttien meter het Ossche doel onder vuur en deed het net bollen: 2-1.

Kopbal
De bezoekers hadden hierna veruit het meeste balbezit, maar had veel moeite langs het verdedigende blok van TOP Oss te komen. Aanvankelijk kwam Jong AZ niet verder dan twee aardige kansen voor Barasi. Een afstandsschot van de spits werd gevangen door Jansen en een kopbal ging over. Aan de overzijde was de tegenstander in de omschakeling gevaarlijk. Dat leidde tot een schot van Van der Sluijs, waarop Westerveld redding bracht.

Slotoffensief
De Alkmaarders persten in de laatste minuten nog een stevig slotoffensief eruit. Zo waren er drie flinke kansen voor Mexx Meerdink en ging een afstandsschot van Sem Dekkers over. Allouch dacht in de 86e minuut de gelijkmaker te scoren, maar hij stond buitenspel. Zodoende kwam Jong AZ net te kort om de opgelopen schade ongedaan te maken en ging het met 2-1 onderuit. 

De Jong: ‘Achter de feiten aan’
“We speelden een teleurstellende eerste helft”, vertelde Fedde de Jong na de wedstrijd. “Dat mag niet gebeuren. We geven de goals te makkelijk weg. Onze restverdediging stond niet goed, waardoor het hele veld open lag en TOP Oss in de counter gevaarlijk kon worden. Door het slechte begin liepen we achter de feiten aan. Na rust hebben we alles eraan gedaan het te repareren en creëerden we veel goede kansen, maar was het helaas nog niet goed genoeg. We hadden hier beter moeten spelen en moeten winnen.”

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
TOP Oss – Jong AZ 2-1 (2-0)

Keuken Kampioen Divisie

Opstelling TOP Oss: Thijs Jansen; Ilounga Pata, Lorenzo Piqué, Roshon van Eijma, Rick Stuy van den Herik, Dean van der Sluys; Richonell Margaret (84. Milan Hilderink), Omer Gunduz, Joep van der Sluijs (84. Rick Dekker), Thomas Beekman (67. Arthur Allemeersch); Toshio Lake (76. Kyvon Leidsman).
Opstelling Jong AZ: Sem Westerveld; Robin Lathouwers (83. Mexx Meerdink), Wouter Goes (83. Loek Postma), Misha Engel, Sem Dekkers; Lewis Schouten (46. Soulyman Allouch), Fedde de Jong, Zico Buurmeester; Iman Griffith, Yusuf Barasi, Myron van Brederode. 

Scoreverloop: 1. Van der Sluijs 1-0, 25. Beekman 2-0, 60. Allouch 2-1.
Gele kaarten: Beekman (TOP Oss), Schouten, De Jong (Jong AZ).
Rode kaart: –
Scheidsrechter: Wouter Wiersma.

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl