Jong AZ met goede vorm naar Oss

Ploeg van Maarten Martens probeert goede vorm vast te houden.

Zaanstad- Na zeges op VVV-Venlo en Roda JC gaat Jong AZ vrijdag op reis naar Noord-Brabant. De formatie van Maarten Martens speelt dan in het Frans Heesen Stadion tegen TOP Oss. De aftrap is om 20:00 uur. 

Afgelopen maandag werd Roda JC aan de Alkmaarse zegekar gebonden. In eigen huis werden de Limburgers met 2-0 verslagen. Zico Buurmeester en Yusuf Barasi waren voor rust al trefzeker, waarna de wedstrijd volwassen over de streep werd getrokken. 

https://youtube.com/watch?v=NFyZJBbkeGw%3Fenablejsapi%3D1%26origin%3Dhttps%3A


Wonderschoon
De openingsgoal van Buurmeester was een wonderschone. Na een strakke dieptepass van Misha Engel kon Yusuf Barasi de bal doorspelen naar Buurmeester. De middenvelder kapte zijn tegenstander fraai uit en was koelbloedig. 

Onderscheppen
Een paar minuten later werd de marge verdubbeld door Barasi. De spits onderschepte een breedtepass van Ted van de Pavert en kwam vrij voor doelman Moritz Nicolas: 2-0. 

Thuisreeks
Door de zege op de Limburgers klom Jong AZ naar een knappe vijfde plaats. Dat mede door een indrukwekkende thuisreeks. Van de laatste zeven duels in Zaanstad werden er vijf gewonnen. Eenmaal bleef het gelijk (0-0 tegen SC Telstar) en alleen van PEC Zwolle (2-3) werd tot dusver verloren. 

Niet in beste vorm
TOP Oss ging vrijdag hard onderuit. In eigen huis verloor de ploeg van trainer Kristof Aelbrecht met 0-5 van PEC Zwolle. De Ossenaren steken dit seizoen nog niet in beste vorm. Na veertien speelronden bezet het team de achttiende plaats. Met vier zeges, één remise en negen nederlagen werden dertien punten vergaard. 

Margaret
TOP Oss-aanvaller Richonell Margaret heeft een verleden bij AZ. De 22-jarige Heerhugowaarder stond van 2019 tot 2022 onder contract bij AZ. Hij kwam 43 keer in actie voor Jong AZ en was zeven keer trefzeker. Margaret vertrok deze zomer transfervrij uit Alkmaar en sloot aan bij TOP Oss, waaraan hij een seizoen eerder ook al verhuurd was. 

Goal Griffith
Jong AZ en TOP Oss stonden tien keer eerder tegenover elkaar. Zes keer gingen de punten naar TOP en vier keer trokken de Alkmaarse beloften aan het langste eind. De laatste overwinning van Jong AZ was op 23 augustus 2021. In Zaanstad werd het toen 1-0 door een goal van Iman Griffith. 


Arbiter
Wouter Wiersma heeft vrijdag de leiding over de wedstrijd. De arbiter wordt langs de lijnen geassisteerd door Luc de Koning en Rik ter Hoeve. Eric van der Vaart is aangesteld als vierde official. 

Live
TOP Oss – Jong AZ is te volgen via het Twitter-account van AZ en het schakelprogramma van ESPN, waar later ook de highlights te zien zijn. 

Beloftenderby
Op donderdag 17 november speelt Jong AZ weer voor eigen publiek. Dan staat de beloftenderby tegen Jong Ajax om 21:00 uur op de rol. Klik hier voor informatie over de kaartverkoop

Programma Keuken Kampioen Divisie
Vrijdag:
De Graafschap – Jong PSV
Heracles Almelo – NAC Breda
PEC Zwolle – FC Eindhoven
SC Telstar – ADO Den Haag
TOP Oss – Jong AZ
VVV-Venlo – Willem II

Zaterdag:
Roda JC – Helmond Sport

Zondag: 
Almere City FC – FC Dordrecht

Maandag:
Jong Ajax – FC Den Bosch
Jong FC Utrecht – MVV Maastricht