Sterk Jong AZ verslaat in Zaanstad ook Roda JC

Jongelingen Alkmaar Zaanstreek klimmen naar 5e plaats KeukenKampioenDivisie

Zaanstad- Jong AZ heeft de indrukwekkende overwinning op VVV-Venlo tegen Roda JC een goed vervolg gegeven. Op het eigen AFAS Trainingscomplex boekten de Alkmaarders een mooie 2-0 zege. De doelpunten kwamen op naam van Zico Buurmeester en Yusuf Barasi, die beiden vlak voor rust toesloegen. 

Jong AZ begon met onder andere Peer Koopmeiners, Mayckel Lahdo en Myron van Brederode aan de wedstrijd tegen De Koempels. 

Vermakelijk
De openingsfase was vermakelijk. Al na vier minuten probeerde Koopmeiners het voor het eerst, maar zijn schot zeilde over. Zo’n tien minuten later kwam Van Brederode goed naar binnen. Hij stuitte na een mooie actie echter op doelman Moritz Nicolas. Aan de andere kant schoot Arjen van der Heide rakelings naast na een goede counter. Zo ging het spel op en neer. 

Kansen
Met zo’n zeventien minuten op de klok vloog een inzet van Buurmeester over. Slechts drie minuten later dwong Barasi doelman Nicolas tot een goede redding. Aan de andere kant was het Sem Westerveld die Jong AZ met een mooie dubbele save in de wedstrijd hield.  

Toeslaan
Op slag van rust sloeg Jong AZ dan tweemaal toe. Na een mooie bal van achteruit van Misha Engel combineerde Barasi met Buurmeester. De middenvelder zette zijn verdediger met een heerlijke beweging op het verkeerde been en schoot de bal tegen de touwen voor de 1-0. Slechts vijf minuten later onderschepte Barasi een pass van Roda, kwam oog in oog met doelman Nicolas en maakte geen fout: 2-0. Het was direct tijd voor de rust. 

Westerveld
Roda begon met direct een kans aan de tweede helft, maar Westerveld hield een poging van Keuken Kampioen Divisie-topscorer Dylan Vente uit zijn doel. Ook na iets meer dan een uur spelen was het opnieuw Westerveld die dit keer een poging van Mohamed Mallahi in de korte hoek tegen hield. 

Slotfase
Met nog twintig minuten te gaan schoot de net ingewisselde Iman Griffith in het zijnet. Een poging van Barasi werd enkele minuten later opnieuw gepakt door Nicolas. Roda had in de slotfase meer de bal en omsingelde Jong AZ veel, maar het team van Maarten Maartens hield de boel goed dicht. In de blessuretijd kwam Roda wel nog tot een enorme kans, maar Vente kopte zijn inzet tegen de lat. Jong AZ hield de nul en pakte de drie punten. 

Martens: ‘Comfortabel aan de bal’
“Dit is een knappe en verdiende overwinning”, vertelde Martens na afloop. “We weten dat we veel kwaliteit in de selectie hebben en dat werd bij de eerste goal al duidelijk. Na de tweede goal zijn we blijven strijden en bleven met verantwoorde risico’s naar een derde goal zoeken. Het was te merken dat Roda JC na rust feller wilde spelen. Maar doordat wij als team comfortabel aan de bal waren zakte bij hen de moed wat in de schoenen. Dat hebben we goed voor elkaar gekregen en de wedstrijd volwassen uitgespeeld.”

https://youtube.com/watch?v=NFyZJBbkeGw%3Fenablejsapi%3D1%26origin%3Dhttps%3A


WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
Jong AZ – Roda JC 2-0 (2-0)
Keuken Kampioen Divisie

Opstelling Jong AZ: Sem Westerveld; Robin Lathouwers (82. Jurre van Aken), Wouter Goes, Misha Engel, Sem Dekkers; Peer Koopmeiners (74. Lewis Schouten), Fedde de Jong, Zico Buurmeester; Mayckel Lahdo (66. Iman Griffith), Yusuf Barasi, Myron van Brederode. 

Opstelling Roda JC: Moritz Nicolas; Guus Joppen, Boyd Reith, Ted van de Pavert, Xander Lambrix; Arjen van der Heide (59. Lennerd Daneels), Niek Vossebelt (59. Lennard Hartjes), Phil Sieben (59. Teun Bijleveld); Romano Postema (59. Mohamed Mallahi), Dylan Vente, Bryan Limbombe. 

Scoreverloop: 40. Buurmeester 1-0, 45. Barasi 2-0. 
Gele kaarten: Buurmeester (Jong AZ), Vossebelt (Roda JC). 
Scheidsrechter: Luuk Timmer. 
Toeschouwers: 643.