Jispenaren flink onderuit in Sint Pancras: sv Vrone-vv Jisp eindigt in 5-0

sv Vrone laat vv Jisp kansloos

Sint Pancras – De zaterdagvoetballers van v.v. Jisp waren zaterdag de tegenstander van s.v Vrone, dat in de voorgaande wedstrijden zes punten vergaarde. De Jispenaren zijn terug te vinden op de 7e plaats met zes punten uit zes duels. Vorig jaar degradeerde de ploeg van trainer Peter Tania uit de 4e klasse.

Terwijl Vrone puntverlies leed tegen sv Rood-wit uit Zaandam en Sporting Andijk, was het de ploeg uit Wormerland wel gelukt om punten te pakken met een 3-2 winst op sv Andijk. Het was sv Vrone er dus alles aan gelegen om goed aan de wedstrijd te beginnen. 

Net als vorige week in Andijk pakten de groenzwarten het goed op door in de eerste minuut door aangeven van Martijn Leek op Tim Heijblom de score te openen. Helaas mocht het niet zo zijn omdat de grensrechter aan de kant van Jisp het doelpunt onterecht afvlagde wegens buitenspel. Vrone liet het er niet bij zitten, want in de derde minuut was het alsnog raak toen aanvoerder Daniel Leijen de score opende (1-0). Het ging hard, de trein kwam al vroeg op stoom voor de Pancrassers. 

Twee minuten verder na de openingsgoal was het ditmaal rechterspits Abdasamad Oughris die net als vorige week zijn doelpunt meepikte (2-0). Na de vele kansen die Vrone in het volgend half uur creëerde kwam het nog niet verder tot scoren. Tim Heijblom – die eerder deze middag zijn doelpunt afgekeurd zag – was zijn treffer nu wel in de 35e minuut goedgekeurd (3-0). 

De ploeg uit Wormerland was kansloos tegen een oppermachtig Vrone. Jisp zag de vele aanvallen van zijn tegenstander links en rechts aan zich voorbij gaan. Nog net voor het rustsignaal tekende Heijblom met zijn tweede treffer voor de 4-0. 

Na rust krabbelde Jisp enigszins weer op en Vrone leek het wel te geloven. Door de doorgevoerde wissels werd het spel iets slordiger aan de kant van Vrone wat het kijkspel niet ten goede kwam. 

Op het einde van de wedstrijd pakte de ploeg van Zeijlmans de draad toch weer op om het doelgemiddelde weer iets op te vijzelen. De topscorer van deze middag Tim Heijblom werd tevens de Man of the match met drie doelpunten. Hij bepaalde uiteindelijk de stand op 5-0. 

Met de winst op v.v Jisp heeft Vrone 23 keer gescoord uit zes wedstrijden en kreeg Jeroen Tijman een half doelpunt tegen per wedstrijd. Met deze ongeslagen status gaat de ploeg van Zeijlmans aan kop in de vijfde klasse A met zestien punten, gevold door AFC IJburg met dertien punten. 

De volgende thuiswedstrijd van sv Vrone is er een op zaterdag 12 november tegen hekkensluiter s.v. Rood-wit Zaanstad 1 dat nul punten heeft uit zes wedstrijden. vv Jisp reist zaterdag af naar Beverwijk voor het duel met sv Beverwijk dat met drie punten uit vijf duels op de voorlaatste plaats staat.

Tim Heijblom werd man of the match met drie goals (Foto: Marco Wijnstekers)

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl