Fortuna W (zat) en Reiger Boys in evenwicht

Wormerveer- De ongeslagen koploper Reiger Boys op bezoek in Wormerveer. Dat zorgde vooraf voor diverse bespiegelingen. En met in Hoorn de wedstrijd van mede koploper Always Forward tegen DEM zou de competitie ladder wel eens flink door elkaar geschud kunnen worden. Na afloop echter geen wijzigingen in de ranglijst. Beide wedstrijden eindigden in een 1-1 stand.

Fortuna Wormerveer zaterdag 1 startte voortvarend en na 5 minuten lag de bal in het net via Kay, 1-0. Daarna nog wel kansjes voor sv Fortuna Wormerveer maar Reiger Boys kreeg meer en meer grip op het spel.

Met de nodige positiewisselingen en crosspasses probeerden de Heerhugowaarders een bres te slaan in de solide verdediging van Fortuna W. Maar Mike, Robin, Dani en Jarno waren niet te kraken. Op slag van rust was de grootse kans voor Fortuna W maar Sam kon de assist van Ivan niet afronden. De grootste domper was echter al achter de rug. Milliano moest het strijd toneel verlaten in de 33e minuut met een ogenschijnlijke zware knieblessure.

In de 2e helft kwam Fortuna niet echt in een ritme. Reiger Boys moest komen en zij deden er echt alles aan om een goal af te dwingen. De ruimte die ontstond zorgde ervoor dat Fortuna het meeste kansrijk werd. Ivan schot hard maar naast de goal, Ran verraste bijna de doelman van afstand en Kay kreeg de bal niet onder de lat. In de 62e minuut viel uit het niets de 2-2.

Een slecht weggewerkte bal uit de eigen 16 belandde voor de voeten van een Reiger Boys speler en zijn schot werd van richting veranderd door Timo waardoor keeper Rik kansloos was. 1-1 Reiger Boys leek even door te drukken maar Fortuna W pakte het slotoffensief. Dat kostte een Reiger Boys speler nog een rode kaart. Uiteindelijk viel de winnende goal niet en bleef het verschil dus 3 punten.

Foto`s: Theo van Vlaanderen

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl