Runner up FC Den Helder te sterk voor Saenden: 4-2

Den Helder- Op sportcomplex de Streepjesberg in Den Helder speelde Saenden de verre uitwedstrijd tegen de plaatselijke FC Den Helder. Bij winst kon de Helderse ploeg op gelijke hoogte komen en wellicht op doelsaldo de Wormerveerders op de ranglijst passeren.

Het werd uiteindelijk een wedstrijd die je als Saenden supporter gauw zou willen vergeten, maar als fan van FC Den Helder juist één om nooit meer te vergeten. Regen en wind teisterden de Helderse grasmat en er werd vlak voor aanvang van het duel besloten om op het naast gelegen kunstgrasveld te gaan spelen. Een terechte beslissing want de regen bleef aanhouden en kwam met bakken naar beneden. Niet bepaald het weer om eens lekker te gaan voetballen. Den Helder dacht daar anders over, want die gingen er direct na het beginsignaal vol voor en lieten het weer voor wat het is. Saenden stelde daar niet de juiste spelopvatting tegenover en had moeite met een antwoord op het spel van FC Den Helder. Er viel, in die eerste helft, weinig in te brengen tegen een collectief sterk Den Helder. Dankzij goed handelend optreden van keeper Gennaro Liklikwatil bleven de tegentreffers uit, tot in de 27e minuut. Toen was het dan toch raak, omdat de spits van de gastheren vlak voor het doel geheel vrij mocht inschieten (1-0).

Ondanks meerdere kansen van den Helder om de voorsprong te vergroten bleef het bij deze stand tot aan de rust. In de tweede helft, na een aantal omzettingen, kende Saenden een sterke fase en lukte het om vat op de tegenstander te krijgen en deze op eigen helft te houden. Het zag er allemaal hoopvol uit maar de eerste de beste tegenaanval was prompt een doelpunt (2-0). Toch was de ploeg van trainer Guillaume Groot niet aangeslagen en ging door op de ingeslagen weg. Het leverde twee treffers van Remy Goudriaan in de 57e (2-1) en 70e minuut (2-2) op en daardoor werd het geloof in “eind- goed al goed” aangewakkerd. De scheidrechter van zondag had niet bepaald zijn beste momenten toen eerst Dwayne Hijstek werd nagetrapt en dit slechts met een gele kaart bestraft werd en even later Mikey Hoffs binnen de 16-meter van achteren werd neergehaald. Maar ook nu werd tot ieders verbazing de daarvoor geldende straf niet gegeven. Het had de ommekeer in de wedstrijd kunnen en moeten zijn. Om een beslissing te forceren omdat het geloof er nog wel was ging Saenden de laatste 10 minuten nog offensiever spelen. FC Den Helder profiteerde daarvan en wist met twee counters evenveel te keer scoren en daarmee de winst veilig te stellen. Eindstand 4-2. Zondag 13 november mag Saenden het weer proberen, dan thuis tegen VIOS W uit Warmenhuizen. Meer foto`s van de wedstrijd staan op de facebook pagina van voetbalinzaanstad.nl

Foto: Theo van Vlaanderen

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl