Natte maar heerlijke middag voor Fortuna Wormerveer: 3-2 winst op LSVV

Wormerveer- Na het drama bij AGB was het natuurlijk de vraag hoe de mannen van Rene van Elsland zich tegen LSVV zouden kunnen herstellen. Op de dag waarop normaliter de 19e verjaardag van de club gevierd zou moeten worden verwacht je – chauvinistisch als men is- dat de overwinning een prettige bijkomstigheid kan zijn. En uiteindelijk wisten de Wormerveerders op prima wijze de 3-2 zege binnen te harken. Een mooi verjaardagscadeau als het ware.

De wedstrijd begon om 14.00 uur. In de uren daaraan voorafgaand was het echter doelman in ruste Bjorn van der Deure die op slinkse (Tomariaanse) wijze werd meegelokt naar de reservebank. En dat Bjorn dat zonder merkbaar morren deed verdient een compliment voor de bereidwilligheid. 

De wedstrijd tegen de in het geel gehulde tegenstander met Witte op de borst werd gespeeld met een prima arbitraal trio. De arbiter van dienst (Brian Lampers) floot zijn eerste wedstrijd in de eerste klasse. En de verwachting is dat deze man snel hogerop zal gaan fluiten.

De publieke belangstelling was – gezien het weerbeeld – natuurlijk niet overdadig van gehalte. Assistent referee Jaap van Ingen telde op enig moment (een dood spelmoment heet dat dan) maar liefst 65 toeschouwers in de tribune. Zij allen zagen Fortuna goed beginnen aan dit duel. Na drie corners was het Jordi die maar net over het doel schot. De druk van Fortuna bleef aanhouden, maar LSVV kroop – ondanks haar verdedigende speelplan – toch voorzichtig uit haar schulp. Brian Paul Tesselaar kopte bijvoorbeeld een bal over. 

Na ruim een kwartier spelen was duidelijk dat Fortuna nog teveel individueel aan de slag ging. In die fase kwam een kopbal van Jordi in de handen van de LSVV keeper. De gasten schrokken daar niet echt van. Sterker nog: de daaropvolgende aanval (eigenlijk de eerste echte) was meteen raak en keken de Fortunezen tegen een 0-1 achterstand aan. 

Dat noopte Fortuna zich te hervinden en dat lukte na een half uur spelen. Er werd directer gespeeld en uit een voorzet van Yassin is het Jordi die weet af te ronden (1-1). Voor de pauze nog een goede aanval,  maar de keeper van LSVV weet een schot Jordi in een ultieme poging uit de hoek te halen.

Na de pauze blijft het regenen en dus langs de lijn weinig mensen. De ‘die hards’ achter het vijandelijke doel staan echter paraat. Zij zien dat onze mannen  twee keer in de buitenspelval trappen. 
De druk van de bezoekers neemt dan toch toe. Zij willen duidelijk meer dan de remise. Terwijl bij Fortuna wat mannen zich warm lopen gaat het tempo in het veld omhoog. In de 69′ goede aanval waaruit Jasper de 2-1 scoort. Die luxe is slechts van korte duur want gehannes in de defensie zorgt voor de gelijkmaker (2-2). Een lelijke tegenvaller.

LSVV wisselt vlak daarna drie spelers waar ook Fortuna wissels voor aan het voorbereiden is. Voor Stijn en Cerezo komen Ivan en Kenyon binnen de lijnen. Om toch het beeld te wijzigen komt in de 87e minuut Tringo erin en gaat de aangeslagen Cani eraf.

Dan wijst de klok 90 minuten aan en lijkt de blessuretijd lang te duren. En juist in die fase is het Jordi die de 3-2 weet binnen te spelen en dat zorgt aan Fortuna zijde voor gejubel waar de LSVV trainer het woord ‘kutzooi’ in de mond neemt. Zijn team speelt in de presterende tijd nog alles of  niets en dat werd – gelukkig voor alles wat Fortuna was – niets. Een belangrijke zege voor zondag 1e klasser Fortuna Wormerveer is een feit. 

Schermafbeelding_2022-11-06_om_17.48.19.png