Aanvalsdrift cvv Blauw-Wit 1 in Alkmaar beloond met driepunter.

  • Alkmaar- Nadat de zaterdag 1 ploeg van cvv Blauw-Wit 1 vorige week in de 4e klasse zaterdag tegen DZS de eerste nederlaag van het seizoen leed, wachtte afgelopen zaterdag de zeer belangrijke wedstrijd tegen Alcmaria Victrix (zat). De opdracht vooraf was eenvoudig voor de mannen van Larbi Loukou: vergroot de voorsprong met de Alkmaarders naar zeven punten. En de zege werd behaald.
  • Een oproep is één, de uitvoering twee. Dat die voor tevredenheid zorgde, was de prachtige conclusie na 90 minuten. cvv Blauw-Wit 1 trakteerde Alcmaria op een zeer terechte deceptie; 2-4.Vanaf het eerste fluitsignaal nam cvv Blauw-Wit het heft stevig in handen. Het maakte het de thuisploeg met fel afjagen zeer lastig in de spelopbouw en bleef in de eigen opbouw zeer rustig. Meermaals werden de spelers tussen de linie goed gevonden en kansen bleven niet uit. Na enkele speldenprikken was cvv Blauw-Wit al dichtbij de 0-1 nadat zowel Leon Seitner en Wouter Swart in dezelfde aanval kansrijk voor Victrix-keeper Lennart Lakeman verschenen. Leon’s schot werd knap gered en Wouter’s ging net over. Het was de inleiding van een ware kansenregen en het duurde maar vijf minuten voordat het daadwerkelijk 0-1 werd. Een werkelijk heerlijke aanval belandde uiteindelijk voor de voeten van Skip Middelhoff, zijn voorzet was perfect en dus voor Leon een koud kunstje om binnen te werken. Gesteund door de voorsprong bleef cvv Blauw-Wit lustig aanvallen. In de 24e minuut leidend tot de verdubbelaar. Mats van Olst was zeer attent met een balverovering op het middenveld en bediende leep Leon. Zijn dribbel was zijn tegenstander te machtig en het schot met links in het dak van het doel onhoudbaar. Het was tot de 38e minuut wachten voordat Alcmaria voor het eerst echt gevaarlijk werd. De snelle en behendige spits Joshua Souisay brak op links door en lobde maar net over. Dat daarna de zekere 0-3 werd afgekeurd door een onterecht buitenspelsignaal was zeer jammerlijk, het had de blauw-witten zeer rustig thee kunnen laten drinken. De annulering bleek helemaal frustrerend nadat de eerste onoplettendheid van de middag in de blessuretijd nog leidde tot de 1-2 ook. Dit maal was de inzet van Souisay wel doeltreffend. En dus werd er gezien het spelbeeld met een veel te kleine voorsprong gerust.Logischerwijs geloofde Alcmaria door deze opleving na de rust in een goed resultaat. De ploeg van trainer Jos Mouwes gooide er wat meer strijd in en de eerste fase na rust had cvv Blauw-Wit het lastiger dan in de eerste 45 minuten. Dat het 2-2 werd had cvv Blauw-Wit min of meer toch aan zichzelf te danken, onnodig balverlies op het middenveld en een verkeerde inschatting in de laatste lijn gaf Brahim Bakni vrije doortocht naar Stan Luttikhuizen. Die was kansloos op de inzet in de korte hoek. Heel even had cvv Blauw-Wit een momentje nodig om deze klap te boven te komen, maar dat dit team veerkracht tot de competentie set mag rekenen heeft het al eerder laten zien. En dus veerde cvv Blauw-Wit na vijf minuten spelen weer op. In de 62e minuut eindigde een mooie aanval via Jesper van Houts voor de voeten van Leon. Opnieuw dribbelde hij zich vrij en zijn schot, dit keer met rechts, belandde via Wouter in de lange hoek; 2-3. Deze opsteker bracht cvv Blauw-Wit in pole position voor de zege en deze kwam daarna niet echt meer in gevaar. Het opportunisme van Alcmaria werd goed opgevangen en zelf bleef cvv cvv Blauw-Wit kansen krijgen. Na enkele gemiste kansen belandde in de 82e minuut een gekraakt schot van Leon voor de voeten van Sven Keppel die aan alle onzekerheid een einde maakte met een bekeken schot; 2-4. Dat daarna twee goede kansen op een hogere uitslag niet benut werden, deed er niet meer toe. Het tekende wel dat cvv Blauw-Wit de aanvalsdrift van afgelopen zaterdag zeer terecht bekroonde met een zege. De overwinning op Alcmaria bracht cvv Blauw-Wit op 5 gespeeld 10. Een goede opbrengst na de openingsmaand in deze loodzware competitie. Wij danken alle aanwezigen die ons eerste achterna reisden. Zij zagen dat Leon man of the match werd met zijn betrokkenheid bij alle vier de goals. Volgende week wacht koploper De Foresters.