cvv Blauw Wit W maakt het DZS één helft lastig

Westknollendam- Afgelopen zaterdag trad zaterdag 4e klasser cvv Blauw-Wit 1 aan tegen de nog ongeslagen mede koploper- samen met De Foresters- DZS uit Neck/Wijdewormer.

Nadat de aftrap verricht werd door pupil van de week Thiego (JO8) ontspon zich een wedstrijd waarin cvv Blauw-Wit het lastig had. De openingsfase was het beste deel van de ploeg van trainer Larbi Loukou. Nadat op rechts Wouter Swart Thomas van Eig wist te bereiken, bedacht laatstgenoemde zich geen moment en haalde vanaf de hoek van de 16 geweldig hard uit. Het schot van Thomas belandde in de verste kruising: 1-0. DZS raakte niet in de war van deze achterstand en nam daarna sterk de regie in handen. Dat de rust met een onveranderde tussenstand werd bereikt was al een klein wonder. Dit was volledig te wijten aan Stan Luttikhuizen. Onze jonge goalie keepte een geweldige eerste helft.

Na de thee een onveranderd spelbeeld. DZS met de controle en cvv Blauw-Wit hopend op een doeltreffende counter. Die counters werden echter steeds spaarzamer en de druk talrijker. Dat de 1-1 uiteindelijk viel was in beeld met de krachtsverhoudingen, maar de manier waarop zeer zuur. Het was een verkeerde terugspeelbal die de DZS-spits Roy Klop voor Stan uitbracht met de gelijkmaker als gevolg. Het duurde uiteindelijk tot de 70e minuut voordat DZS voor het eerst op voorsprong kwam. Een goed uitgespeelde aanval werd door Bart Goes knap afgerond. cvv Blauw-Wit probeerde daarna onder andere met een formatiewijziging nog om de gelijkmaker te forceren maar kreeg daartoe geen echte kans meer. Dat in de laatste minuut Duncan Wilms uit een vrije trap voor de 1-3 tekende was voor de statistieken.

Foto’s: Theo van Vlaanderen en Albert-Jan Wegman