AZ na strafschoppen naar play-offs Youth League

Formatie van Jan Sierksma in balans, strafschoppen brengen beslissing. 3-4.

Belgrado- AZ heeft dinsdagavond de play-offs van de UEFA Youth League bereikt. In het Servische Voždovac Stadium bleef de formatie van trainer Jan Sierksma in balans met Rode Ster Belgrado: 1-1. Doordat ook het eerdere duel in Zaanstad gelijk bleef (2-2), moesten strafschoppen voor de beslissing zorgen. Hierin kroonde AZ zich tot winnaar: 3-4. 

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
Rode Ster Belgrado – AZ* 1-1 (0-0) (*w.n.s.)

UEFA Youth League

Opstelling Rode Ster Belgrado: Jovan Miladinović; Kosta Nedeljković, Stefan Leković, Nemanja Vidojević, Boris Matić; Luka Lečić, Nikola Stanković, Aleksej Vukičević (70. Stefan Radujko); Stefan Miladinović (81. David Ivić), Jovan Mijatović, Luka Stojsavljević (64. Ignjat Brajić). 


Opstelling AZ: Rome-Jayden Owusu-Oduro; Daniël Beukers, Wouter Goes, Enoch Mastoras (46. Kees Smit), Sem Dekkers; Nick Twisk, Fedde de Jong, Lewis Schouten; Jayden Addai, Ernest Poku (85. Tom Kerssens), Ro-Zangelo Daal (66. Mexx Meerdink). 

Scoreverloop: 77. Poku 0-1, 87. Leković 1-1.
Gele kaarten: Stanković (Rode Ster Belgrado), Mastoras, Addai, Twisk, Goes (AZ). 
Rode kaarten: 90+5. Twisk (2x geel / AZ)
Bijzonderheden: 84. Meerdink (AZ) mist strafschop. 
Scheidsrechter: David Fuxman (ISR).

Foto: Rode Ster Belgrado