Saenden wint van nog ongeslagen sv Westfriezen


Wormerveer- Na het debacle van vorige week- een fikse 7-1 nederlaag bij FC Medemblik- kon het Wormerveerse Saenden zich revancheren tegen een tegenstander die het boven zich moet dulden. De ploeg van Guillaume Groot kreeg het nog ongeslagen sv Westfriezen op bezoek.

Een ploeg die na 4 wedstrijden gespeeld te hebben met indrukwekkende cijfers de ranglijst aanvoerde met 13 doelpunten voor en slechts 1 tegen. Zoals verwacht waren beide teams niet van plan om zich uit de tent te lokken en zo ontstond er in de 1e helft een waar gevecht op het middenveld. Uit een gekrulde vrije trap van 20 meter afstand kwam sv Westfriezen onverwacht in de 16e minuut in op voorsprong (0-1). Vanaf dat moment liet de ploeg uit Zwaag zich volledig inzakken in de eigen 16 meter. Saenden dat met name op de helft van sv Westfriezen speelde kreeg weinig ruimte van het solide verdedigende sv Westfriezen en daardoor ook geen gelegenheid om maar enig schot op doel te lossen. Ruststand 0-1.

Na de thee bracht trainer Guillaume Groot twee wissels in om nog energieker ten strijde te gaan. Saenden voelde aan alles dat er kansen waren om de wedstrijd naar zich toe te trekken. Scheidrechter R. de Bruijn had zijn handen vol en kan terug zien op een prima partij. Saenden mocht van sv Westfriezen het spel maken en bleef ook het geduld houden om de bal rond te spelen. Uitblinker Jim Gielen dacht met een fraaie kopbal de gelijkmaker te scoren maar die treffer werd afgekeurd wegens buitenspel. Saenden speelde als een eenheid dat alleen maar oog had voor de winst en gooide er nog een schepje bovenop. Het was uiteindelijk in de 66e minuut dat Robin Hoogstra met een fraaie kopbal uit een corner de keeper van sv Westfriezen wist te passeren (1-1). Voor sv Westfriezen was het nog steeds geen signaal om meer aanvallende impulsen te ontwikkelen en liet het Saenden pressievoetbal spelen. De vreugde was daarom groot toen Ivo de Waal in de 75e minuut op de juiste plek stond om een voorzet van Miel Honig af te ronden (2-1). Na dat doelpunt kwam sv Westfriezen eindelijk uit de verdedigende stelling en werd zichtbaar dat het een zeer goed voetballend team is. Het scoorde nog wel maar ook dit doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel. De altijd luid aanwezige supporters van Saenden schreeuwden de ploeg vanaf de zijkant naar de finish. Meerdere spelers liepen op hun tandvlees en wisten daardoor net dat beetje energie op te brengen om de overwinning veilig te stellen. Na afloop ontstond er al een feest in de kleedkamer dat zijn navolging kreeg in de kantine waar live muziek het “Octoberfest” en de overwinning werden gevierd.

Zondag 30 oktober 2022: 2e klasse zondag Saenden – Westfriezen 2-1