Nederlands Doventeam zeker van WK 2023

Saenden speler Ferry Heijnis met Nederlands Doventeam verrassend als vijfde geëindigd.

Zaanstad – Het Nederlandse mannen dovenzaalvoetbalteam is recent verrassend als vijfde geëindigd op het EK in het Italiaanse Montesilvano. Daarmee heeft dit Oranje Para-team zich verzekerd van het WK 2023 in Brazilië. Een plek bij de eerste zes was hiervoor een vereiste. 

Om aan het EK voor doven en slechthorenden deel te kunnen nemen dienen spelers een gehoorverlies van 55dB of meer te hebben. Om dit in perspectief te zetten; een normaal gesprek vindt qua volume plaats op 60dB. Voor Nederland doet zowel het mannen- als het vrouwenteam mee, beide teams worden uitgezonden door de KNDSB (Koninklijke Nederlandse Doven Sport Bond) en worden ondersteund door de KNVB. De mannen staan zesde op de Europese ranglijst. 

Vaste speler in het team is streekgenoot Ferry Heijnis (nr 6) die op het veld voor RKVV Saenden speelt.

Foto: KNVB Media