Wedstrijd met twee gezichten: bekersucces voor Fortuna W in duel met VVW

Wormerveer- We naderen de wintertijd en beleefden de slotdag van de herfstvakantie. Het Wateringcomplex in Wormerveer was deze dag het decor van een bekertreffen tussen derde klasser VVW en eerste klasser Fortuna W. Normaliter moet dat een prooi zijn voor de hoogst spelende ploeg.

Rond de klok van tweeën was de belangstelling voor dit duel niet echt overweldigend. Natuurlijk is het leuk om te zien dat Mister ZFC Toon Visser weer aanwezig is, opvallend dat David Endt (voormalig Ajax perschef, nu talentenscout in dienst van voormalig WFC spits Edwin Stam en zijn Atlanta Sportsmanagement) er is voor een speler, de 22 jarige broer van FC Uitgeest spits De Meij als arbiter met een terecht trotse moeder langs de lijn om zoon Bram te steunen, een vertegenwoordiger van Radio West Friesland die rechtstreeks verslag hoopt te kunnen maken, Mike van der Staak die namens Fortuna zijn eerste wedstrijd als assistent-scheidsrechter beleefde en een flink aantal herintreders in en rond het veld. Kortom: ingrediënten genoeg voor een leuk pot bekervoetbal. En dat werd het publiek ook geboden. Vanuit Wormerveers oogpunt bekeken een matige eerste helft en een prima tweede helft.

Het begin was wat stroperig. Op de een of andere manier wilde het bij Fortuna Wormerveer niet lukken de bal fatsoenlijk rond te spelen. Pas na 28 minuten spelen een sterk opkomende Kenjiro die een voorzet aflevert die door Ivan meer dan behoorlijk wordt afgemaakt en dus een 1-0 voorsprong. 

In de fase daaraan vooraf had het er echter heel anders uit kunnen zien. Het is dat het Wervershoofder vizier niet op scherp stond want anders had het zo maar bijvoorbeeld 0-3 kunnen staan. 

Na de goal was de controle weer sterker aan de kant van Fortuna Wormerveer, maar om nu te zeggen dat de ploeg van Rene van Elsland met een gerust hart de tweede helft inging? In de pauze werd er aan Fortuna Wormerveer zijde flink gewisseld. Vier man er uit en vanzelfsprekend ook weer vier erin. 

Dat bood meteen een ander zicht op het wedstrijdbeeld. Van meet af aan stevige druk op de VVW verdediging die flink moeite had al die aanvallen af te slaan. Het was nu gewoon wachten op de tweede Fortuna Wormerveer goal. Deze viel na een kwartier spelen via Yassin.

Nog eens tien minuten later was het Cerezo die prachtig de 3-0 binnenschoot. De honger aan Fortuna W zijde leek nog niet gestild, maar het afronden was vanaf dat moment minder scherp en kon Luuk Weel zijn goal verder beschermen tegen doorboringen. 

Komend weekeinde duiken de Wormerveerders de competitie weer in. Dan zullen ze in het uitduel bij AGB moeten tonen helemaal klaar te zijn voor het vervolg.  

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl