Zet ook na en naar de voetbaltraining je licht aan!

Zaanstad- Volgende week gaat de klok weer verzet worden en zal het na de voetbaltrainingen waarschijnlijk al donker zijn. Als je met de fiets terugrijdt van het trainen zorg dan dat je verlichting werkt en zet deze dan ook aan.

De avonden zijn weer korter, wat betekent dat veel (jeugd)leden weer in het donker van- en naar de training vertrekken. Voetbalclubs en sportvereniging maar ook de website van voetbalinzaanstad.nl wil iedereen er daarom nog eens op attenderen te zorgen voor voldoende zichtbaarheid onderweg.

Wist je dat:

  • 12% van de kinderen niet altijd z’n licht aanzet.
  • Onder kinderen van 7 tot 17 jaar een kapotte fietslamp de vaakst opgegeven reden om de fietsverlichting niet aan te zetten. En dat terwijl goede verlichting levens kan redden. Werkt jouw fietslamp?
  • Ouders enorm kunnen bijdragen door zelf actief te controleren of de verlichting van fietsen van de kinderen deugdelijk werkt
  • Goede verlichting en reflectie de kans op een ongeval met 20% verkleinen .
  • Slechte fietsverlichting bij anderen, door automobilisten als één van de grootste ergernissen in het verkeer wordt ervaren
  • Losse lampjes ook door de ANWB niet worden gezien als goede fietsverlichting? Gebruik losse lampjes alleen als noodoplossing.
  • Zelf zien waar je rijdt ook erg fijn is. Zicht op het wegdek vlak voor je, maar ook een tiental meters vooruit. En wat te denken van een iets bredere lichtstraal, zodat je kunt zien waar de rand van het fietspad is.
  • Slechte reflectie en verlichting je naast je veiligheid ook € 100,- kan kosten? Eeen of ondeugdelijke verlichting: € 60,- boete, Geen of ondeugdelijke reflectoren: € 40,- boete.
  • De ANWB dit najaar met een tagteam door Nederland reist om in iedere gemeente, op fietspaden bij en rondom scholen en op schoolroutes, een tag plaatst met de tekst ‘Zet je licht aan’. Zo helpen ze kinderen en scholieren eraan te herinneren hun licht aan te zetten.

Kijk voor meer tips en uitleg: https://www.anwb.nl/fiets/accessoires-uitrusting/fietsverlichting

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl