Jong AZ kan zich herstellen in Noordhollandse derby

Derby in Zaanstad: Jong AZ- Telstar

Zaanstad- Jong AZ krijgt maandag in een provinciale derby de kans zich te herpakken van de zeperd in Den Bosch. Dan speelt de formatie van Maarten Martens in eigen huis tegen SC Telstar. De aftrap op het AFAS Trainingscomplex is om 20:00 uur.

Op bezoek bij FC Den Bosch kende Jong AZ een valse start aan de Tweede Periode. In Stadion De Vliert kwam de ploeg op een 2-0 achterstand door tegengoals aan het begin van de eerste- en tweede helft. In de zestigste minuut kwam daar ook een derde treffer bij: 3-0.

Basisdebuut Kwakman

Dave Kwakman behoorde in Den Bosch voor het eerst tot de basiself van Jong AZ. De achttienjarige middenvelder – die op 5 september zijn profdebuut maakte – deed 61 minuten mee.

Eretitel Allouch

Soulyman Allouch werd vrijdag verkozen tot Beste Talent van de Eerste Periode. De jeugdinternational leverde een belangrijk aandeel in de goede prestaties van Jong AZ, dat de Eerste Periode afsloot met een zevende plaats. Zo was hij over tien wedstrijden al goed voor vijf goals en vier assists. Ook werd hij door de Keuken Kampioen Divisie al driemaal opgenomen in het Elftal van de Week, dat gebaseerd wordt op statistieken van databureau Opta. Maandag krijgt hij – voorafgaand aan het treffen met Telstar – zijn eretitel uitgereikt.

AFC Amsterdam

Jong AZ schreef woensdag een midweeks oefenduel met AFC Amsterdam op zijn naam. Op Sportpark Goed Genoeg werd het 0-1 door een doelpunt van Joshua Pynadath.

De Witte Leeuwen

Het Telstar van trainer Mike Snoei won vrijdag met 2-1 van Roda JC. Davin Min en Glynor Plet waren trefzeker voor de ploeg uit Velsen-Zuid. De Witte Leeuwen bezetten momenteel de elfde plaats. Van de elf wedstrijden werden er vier gewonnen en vier verloren. Drie keer werd gelijk gespeeld.

Mulder en Apau

Telstar-spelers Jonathan Mulder en Mitch Apau hebben een verleden in de AZ Jeugd. Eerstgenoemde speelde van 2016 tot 2019 in Zaanstad en vertrok daarna naar ADO Den Haag. Sinds deze zomer speelt hij voor Telstar. De 32-jarige Apau was van 2003 tot 2005 actief in de AZ Jeugdopleiding. Hij kwam in juli over van FC Emmen.

KNVB Beker

Telstar kwam dinsdag nog in actie in de eerste ronde van de KNVB Beker. Op bezoek bij tweededivisionist Koninklijke HFC werd met 0-1 gewonnen door een goal van Christos Giousis.

Buurmeester & Griffith

De onderlinge resultaten van Jong AZ en Telstar spreken in het voordeel van laatstgenoemde club. Van de tien eerdere ontmoetingen won Telstar er vijf en vier keer bleef het gelijk. Jong AZ won eenmaal en dat was vorig seizoen. Op 7 maart werd het toen 3-2 door twee goals van Zico Buurmeester en één van Iman Griffith.

Arbiter

Michael Eijgelsheim heeft maandag de leiding over de wedstrijd. De arbiter wordt langs de lijnen bijgestaan door Michael Osseweijer en Jordi Been. Sven Spaan is aangesteld als vierde official.

Live

Jong AZ – SC Telstar is maandag te volgen via het Twitter-account van AZ. Later die avond zijn op ESPN de highlights te zien.

Roda JC

Vrijdag 28 oktober gaat Jong AZ op bezoek bij VVV-Venlo. De aftrap in stadion De Koel is dan om 20:00 uur. Anderhalve week later wacht het eerstvolgende thuisduel. Op maandag 7 november komt Roda JC op bezoek in Zaanstad. Klik hier voor informatie over de kaartverkoop. Ook is de Jong AZ-seizoenkaart voor slechts 35 euro te verkrijgen.

Programma Keuken Kampioen Divisie

Vrijdag:

ADO Den Haag – De Graafschap

Heracles Almelo – FC Eindhoven

TOP Oss – Roda JC

Willem II – Almere City FC

Zaterdag:

FC Dordrecht – NAC Breda

MVV Maastricht – FC Den Bosch

Maandag:

Jong Ajax – VVV-Venlo

Jong AZ – Telstar

Jong FC Utrecht – PEC Zwolle

Jong PSV – Helmond Sport