KNVB vraagt: 30 leden voor de KNVB ledenraad

Stel je kandidaat voor de ledenraad amateurvoetbal! – Foto: KNVB Media

Maakt jouw hart een sprongetje wanneer je de pupillen ziet voetballen? Wanneer je het aantal vrouwelijke voetballers ziet groeien op jouw vereniging? Wil je meedenken en meebeslissen over de strategische koers van het amateurvoetbal? Dan is de ledenraad wellicht iets voor jou, of misschien ken je iemand die deze rol op het lijf geschreven is. Nu is het moment, want er komen 30 plaatsen vrij voor de KNVB ledenraad!

Het ledenraadmodel

Het is de ledenraad amateurvoetbal die ervoor zorgt dat de sectie amateurvoetbal binnen de KNVB dicht bij de verenigingen en leden staat. De ledenraad bestaat uit 30 gekozen mensen en is vergelijkbaar met de algemene vergadering zoals elke vereniging die heeft. In de ledenraad praten we over de visie, focus en ambities van het Nederlandse amateurvoetbal en wat ervoor nodig is om de plannen te realiseren. Samen met de directeur-bestuurder, Jan Dirk van der Zee, en de Raad van Toezicht is de ledenraad dus verantwoordelijk voor de strategische koers van het amateurvoetbal.

Een ledenraadslid zit er namens de verenigingen én de leden in zijn of haar kieskring en denkt namens hen mee over en in het belang van het totale amateurvoetbal

Voetballen doen we met iedereen én voetballen is voor iedereen. Daarom is het noodzakelijk dat de ledenraad net zo divers is als de leden, fans en partners van de KNVB zijn. Zo kunnen we er samen voor zorgen dat we alle verschillende voetballiefhebbers nóg meer voetbalplezier bezorgen. Dus ken je mensen die in jouw ogen (ook) geknipt zijn voor de rol van ledenraadslid? Breng dit dan onder de aandacht binnen je netwerk. Uiteindelijk bepalen de leden van de KNVB via verkiezingen wie er zitting gaan nemen in de ledenraad, maar daarbij geldt: hoe meer keus, hoe beter!

Kieskringen

Voor wat betreft het amateurvoetbal is Nederland opgedeeld in 30 kieskringen. In elk van deze 30 kieskringen wordt door de leden van de KNVB iemand gekozen die op landelijk niveau namens haar of zijn kieskring in de ledenraad amateurvoetbal zit.

Stel je kandidaat en doe mee aan de verkiezingen!

Ben je geïnteresseerd en voldoe je aan het profiel? Stel je dan hier kandidaat voor de ledenraad. Dat kan tot uiterlijk 6 november a.s. 17.00 uur. Via (digitale) verkiezingen op 13, 14 en 15 december beslissen de leden van de KNVB wie het nieuwe ledenraadslid wordt. Één bestuurder van de vereniging stemt namens de vereniging en haar leden. Het aantal stemmen dat wordt uitgebracht is gelijk aan het aantal leden vermeerderd met één stem voor de vereniging. Bijvoorbeeld, een vereniging met vijfhonderd leden heeft dus 501 stemmen.

Personen die wel lid zijn van de KNVB, maar niet van een vereniging brengen direct hun persoonlijke stem uit. Zowel verenigingen als individuele leden ontvangen hiervoor rechtstreeks digitaal een uitnodiging.

Proces ledenraadsverkiezingen

  • Geïnteresseerden kunnen zich tot uiterlijk 6 november 2022 17:00 uur kandidaat stellen;
  • 31 oktober 2022 wordt een tussenstand van het aantal kandidaatstellingen bekend gemaakt;
  • 11 november 2022 worden alle kandidaten gepresenteerd op knvb.nl/ledenraad;
  • De campagnefase is van 14 november t/m 11 december;
  • De digitale verkiezingen vinden plaats op 13, 14 en 15 december 2022 (tot 22.00 uur);
  • De uitslag wordt 16 december 2022 uiterlijk om 18.00 uur bekend gemaakt;
  • Het nieuwe ledenraadslid is per 1 januari 2023 actief in zijn/haar functie.

Stel je kandidaat voor de ledenraad amateurvoetbal! – Foto: KNVB Media

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl