Fortuna Wormerveer wil hoge ogen gooien in bekertoernooi

Het vervolg van de bekerstrijd: Fortuna Wormerveer thuis tegen zondag 3e klasser VVW


Wormerveer- Het eerste elftal van VVW uit Werfershoof komt uit in de zondag derde klasse A. Voorafgaand aan het seizoen speelden de geelzwarten in de beker tegen het Waarlandse Con Zelo en sv Zwanenburg. Door een winst en een remise wist VVW door te dringen tot de volgende ronde en treft daarin Fortuna Wormerveer.

In die derde klasse doet VVW het prima. Tegen Spartanen moest men als competitiestart nog wel een 3-0 nederlaag slikken.  Daarna werd er tweemaal met 7-0 gewonnen (KGB en vv Hauwert) en afgelopen zondag werd het een 2-0 zege tegen sv Geel Zwart.  Dat maakt dat VVW nu achter de gedeelde koppositie (Always Forward en VVS’46) met een punt achterstand gedeeld op positie 2 staat (Spartanen en VVW). 

Op de website van de club valt te lezen dat het spel in de laatste wedstrijd misschien niet zo goed was als de twee voorgaande wedstrijden maar toch werd er weer gewonnen. Ook werd opnieuw de 0 gehouden en daarnaast gaf VVW geen enkele kans weg aan Geel Zwart. Door de overwinning staat VVW na 4 wedstrijden op een derde plaats. Als VVW dit vast weet te houden zit er dit seizoen misschien wel een mooi resultaat in. 

Volgende week speelt VVW een bekerwedstrijd tegen eerste klasser Fortuna Wormerveer in Wormerveer. Een mooie graadmeter om te kijken hoe VVW zich houdt tegen een ploeg die twee niveaus hoger acteert. Het duel om de eerste ronde in de groepsfase in Wormerveer begint zondag 23 oktober om 14:00 uur.

Archieffoto: Atilla Bilgin