Koen Bucker held van Almelo

Wormer keeper doet het naar behoren bij Heracles Almelo

Wormer/Almelo – In de strijd om de landelijke KNVB Beker heeft Heracles Almelo dinsdagavond goede zaken gedaan bij en tegen Roda JC in Kerkrade. In die match was er een belangrijke rol weggelegd voor voormalig WSV’30 doelman Koen Bucker.

Na het debacle van afgelopen seizoen (gedegradeerd uit de Eredivisie) is het de ploeg van trainer John Lammers er alles aan gelegen het verloren terrein te herwinnen. Daarin speelt doelman Koen Bucker een belangrijke rol. Hij startte zijn loopbaan ooit bij WSV’30 en ging in 2011 over naar de AZ Jeugdopleiding. Via de O17, O19 en Jong AZ kwam hij in de zomer van 2018 in aanmerking voor een transfer naar Heracles Almelo.


Daar heeft hij wisselend onder de lat gestaan. Zijn meest opvallende prestatie heeft hij deze week geleverd. In de laatste wedstrijd van de dinsdagavond won Heracles Almelo na penalty’s van Roda JC.

Reddende engel

Na een 1-0, 1-1 en 1-2 was het Lennard Hartjes, die in de 79ste minuut met de 2-2 er voor zorgde dat er verlengd moest worden. Hij zag na een doelpuntloze verlenging zijn beslissende strafschop gekeerd worden door doelman Koen Bucker. De doelman van Heracles Almelo wist zelf ook een penalty te benutten. Eindstand daardoor 8-9 en op naar de tweede bekerronde.

Doel is winnen

Hoofdtrainer John Lammers verwachtte al een pittige wedstrijd in Kerkrade. “Roda JC is één van de betere ploegen in de Keuken Kampioen Divisie. Zij kunnen in de omschakelmomenten heel gevaarlijk zijn en ze hebben heel veel diepgang. Ik vind het een degelijke ploeg. We zijn naar Kerkrade gegaan om te winnen.” 

Voor Bucker was een belangrijke rol weggelegd. Na een matige eerste helft wist zijn team het in de tweede helft recht te trekken, maar was de gelijkmaker een teleurstelling. ‘Dat mag eigenlijk niet gebeuren’ verklaarde hij na afloop. Met zijn twee gestopte ‘pingels’ speelde hij een belangrijke rol. ‘Met mijn lengte heb ik voordeel. Ik kan langer wachten om te acteren.’

Competitie

In de Keuken Kampioen Divisie is Heracles Almelo de trotse koploper (11 gespeeld, 25 punten) en daar zal nu alle aandacht weer naar uitgaan.


Ajax, Feyenoord, PSV en AZ zijn vanwege Europese beslommeringen vrijgeloot en stromen pas vanaf media januari in de tweede ronde in. Ajax, Feyenoord, PSV en AZ zijn vanwege Europese beslommeringen vrijgeloot en stromen pas vanaf media januari in de tweede ronde in.

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl