Dik verdiende zege Blauw Wit W op CV Wieringermeer

Na een wedstrijdloze speeldag door het oneven aantal poulegenoten in 4e klasse A werd de draad door de zaterdagvoetballers van cvv Blauw-Wit 1 afgelopen zaterdag weer opgepakt. Op vreemde bodem werd de verre uitwedstrijd in Slootdorp tegen CV Wieringermeer afgewerkt.

De oude bekende, na een aantal seizoenen in de 4e klasse-B- ontmoetten de twee ploegen elkaar weer voor het eerst sinds het seizoen 2018/2019, werd zaterdagmiddag op sportpark De Belboei op een 2-4 nederlaag getrakteerd.

De uitsupporter die meegereisd was en de 44 kilometer naar Slootdorp net iets te laat was aangevangen, kwam van een koude kermis thuis, want na 1 minuut spelen kwam cvv Blauw-Wit W al op voorsprong. Na een corner van Wouter Swart en mistasten van de Wieringermeer-keeper hield Thomas van Eig het overzicht. Hij bediende centrale verdediger Jesper van Houts die binnenwerkte. Gesteund door de vroege voorsprong, bleef cvv Blauw-Wit het heft in handen houden. Het was in de openingsfase gewoonweg veel feller dan de thuisploeg. Met name de driehoek Leon Seitner, Swart en Sven Keppel liep geweldig. Het enige dat uitbleef was een verdiende verdubbeling van de voorsprong. Wieringermeer had met oudgedienden Kevin de Bruyn en Thijs Boersma de beste spelers in de voorhoede en het waren beiden die in de 19e minuut uit het niets alleen op Stan Luttikhuizen afliepen. De niet te missen kans was echter niet besteed aan laatstgenoemde. Niet veel later deed Blauw-Wit deze misser nog zwaarder voelen, want vanuit een veel minder kansrijke positie scoorde Thomas de 0-2 nadat een schot van Skip Middelhoff gekraakt was. De zoete koek was nog niet op voor Blauw-Wit, want nog voor de thee maakte Keppel de 0-3. Met die ruime voorsprong werd de kleedkamers opgezocht.

Coach Larbi Loukou waarschuwde voor een laconieke houding en wees erop dat het enige ontwikkelpunt het zakelijk afronden van kansen was. Met scherpe intenties kwamen de mannen in het zwart de kleedkamer uit. Wieringermeer dat maar liefst drie keer wisselde gaf een kwartier lang alles en dat leidde ook de sterkste fase van de thuisploeg in. Tot uitgespeelde kansen kwam het echter niet. Blauw-Wit kreeg na dit kwartier weer grip op de wedstrijd en voetbalde rustig naar het einde. Ondertussen miste het wel te veel opgelegde kansen en dit kwam het eerste nog bijna duur te staan. Vanuit nota bene een eigen vrije trap werd Wieringermeer in stelling gebracht en dit keer was het cadeautje wel aan de tandem Boersma/De Bruyn besteed; 1-3. Wieringermeer leefde zichtbaar op en eventjes was het opletten geblazen voor Blauw-Wit. Dit nijpende gevoel werd sterker toen Wieringermeer op de counter in de 82e minuut ook nog voor 2-3 zorgde door spits Boersma. Heel even geloofde Wieringermeer in een stunt. Aan dat geloof kwam pijlsnel weer een eind, want een minuut later maakte Joram Mantel met zijn eerste van het seizoen aan alle spanning een einde. Nadat twee minuten later Wieringermeer-veteraan Jeroen Zandstra ook nog rood kreeg was het helemaal gedaan met de thuisploeg en speelde Blauw-Wit de wedstrijd rustig uit en vergat het helaas om de voorsprong nog verder te laten oplopen.

Al met al een dik verdiende overwinning voor Blauw-Wit op het nog puntloze Wieringermeer dat dit keer van kop tot staart de betere was en zichzelf beloonde met het zevende winstpunt. Man of the match was dit keer Jan Jaap Jonker. De stille kracht die in het wedstrijdverslag niet voor komt, maar als stofzuiger een dijk van een partij speelde. Over twee weken komt koploper DZS naar de Karnemelkspolder en dan volgt een test om te kijken of we het de top van de ranglijst lastig kunnen maken. De Zilveren Schapen uit Wijdewormer/Neck staan met drie gespeelde duels en negen punten samen met De Foresters aan kop.

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl