Westerkoogsport traint jeugdvoetballers van KFC JO10

Alternatieve training voor jeugdvoetballers van KFC jo10

Assendelft- De spelers van de KFC JO10 selectie hebben alternatief getraind, zonder bal, zonder gras en zonder kicksen. De donderdag training betrof een echte kickboks training van ‘Sensei’ Hans van Westerkoogsport in Assendelft.

Ook de trainers Mika Zandbergen en Max Eshuis, selectie spelers van KFC- keken terug op een leerzame middag. Er werd gestart met sprinten, kikkeren, kop rollen en opdrukken als warming up. Even op adem komen en een slokje water om daarna de handschoenen aan te trekken en kickboks technieken leren. Hierbij werden er klappen uitgedeeld maar werden ze ook ontvangen. Weerbaar worden, niet bang zijn en zeker niet opgeven was het motto.

Het laatste onderdeel: Hooligan spelen, lekker even je tegenstander aanpakken maar met wel met respect! Een uur lang werden de kleine mannen aangepakt op conditie waarbij opgeven geen optie was en waarbij ze moesten doorgaan tot het einde! De voetballers van KFC waren Westerkoogsport enorm dankbaar voor deze training en het bijbrengen van nieuwe vaardigheden.

Waarom kiest de KFC JO10 selectie voor deze training?

Deze manier van trainen is onderdeel van de ASM gedachte. Het ASM trainen is een andere denkwijze van bewegen. Het is een methode die aanzet tot veelzijdig sporten en niet de concentratie op één sport. Een voetbalvoorbeeld? Zlatan Ibrahimovic. Zlatan heeft zwarte band taekwondo. Deze sport heeft enorm bijgedragen aan zijn conditie, hoge trappen en sprongen. Wees een strijder, wees een vechter en wordt een winnaar is de achterliggende gedachte.

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl