RCZ in rouw: In memoriam George Magielsen

Zaandam- Begin deze week kregen ze in Zaandam het trieste bericht dat George Magielsen, de vaste assistent- trainer van de A-selectie, is overleden. George werd slechts 49 jaar oud.

In juni, vlak na het behaalde kampioenschap van RCZ in de 4e klasse, werd bij George de gevreesde ziekte vastgesteld. Dat de situatie niet goed was was meteen duidelijk, maar dat alles zo snel is gegaan is amper te bevatten. George, die in het verleden bij onder andere VVZ en zvv Zaanlandia actief is geweest kwam in 2019, met zijn grote maat, Harry Volkers naar RCZ en samen trainen zij de A-selectie. Daarnaast speelde George het afgelopen seizoen regelmatig met de veteranen van zaterdag 35+1 mee.

Het verlies van George is een enorme klap en hij laat een leegte achter binnen de club. Zijn inzet maar vooral zijn positieve nonchalance, zijn schouders ophalend gevolgd door die “big smile”, typeren hem als mens en hoe hij in het leven stond. Iets waar menigeen vandaag de dag jaloers op mag zijn. Het mooie gebaar van de club om hem een hart onder de riem te steken in zijn strijd, op zondag 2 oktober bij de eerste thuiswedstrijd in de 3e klasse, was indrukwekkend en warm. Helaas was het van korte duur, dit gevecht kon hij niet winnen.

Het RCZ bestuur reageert: “Gegevens omtrent het condoleren en crematie zijn nu nog niet bekend. Hierover zullen wij een ieder later informeren. Onze gedachten gaan nu vooral uit naar zijn familie en hechte vriendenkring. Wij wensen hen veel sterkte dit enorme verlies te verwerken. George: bedankt voor alles. Rust zacht.”

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl