Jong AZ met goed gevoel naar Den Bosch

Na zege op NAC gaat Jong AZ nu richting Brabant voor uitduel met FC Den Bosch

Zaanstad- Jong AZ begint vrijdag als nummer zeven aan de tweede periode van de Keuken Kampioen Divisie. De formatie van trainer Maarten Martens reist dan af naar Noord-Brabant voor een ontmoeting met FC Den Bosch. De aftrap in Stadion De Vliert is om 20:00 uur. 

De beloften zullen met een goed gevoel afreizen naar de hofstad, want afgelopen vrijdag werd NAC Breda met liefst 4-0 verslagen. Op het AFAS Trainingscomplex opende Yusuf Barasi in de eerste helft de score. Soulyman Allouch, Iman Griffith en Mexx Meerdink zorgden na rust voor het vervolg. 
Doelpuntenteller 
Voor Barasi was het zijn derde treffer van het seizoen. Twee daarvan waren in de Keuken Kampioen Divisie, één in de UEFA Europa Conference League met de Alkmaarse hoofdmacht. Ook bij Griffith – tegen NAC ook goed voor twee assists – staat de teller op drie en voor Meerdink op twee. 

Topscorer Allouch
Allouch is nog altijd de topscorer van Jong AZ. De buitenspeler was al goed voor vijf goals en vier assists.

Elftal van de Week
Griffith en Peer Koopmeiners zijn door hun goede spel opgenomen in het Elftal van de Week van de Keuken Kampioen Divisie. 

Basisdebutant
Ook voor Sem Dekkers was het een bijzondere avond. De linksachter stond voor het eerst in de basis bij Jong AZ en speelde 88 minuten mee. Op 8 augustus maakte hij – in het thuisduel met MVV Maastricht (3-1 winst) – al zijn profdebuut. 

Eerste Periode
Met de zege op NAC Breda kwam er voor Jong AZ ook een einde aan de Eerste Periode van de Keuken Kampioen Divisie. De Alkmaarders staan daarin met vijf zeges, één remise en vier nederlagen op een zevende plaats. Het leverde de ploeg tot dusver zestien punten op. Heracles Almelo kroonde zich tot winnaar met 25 punten. 

Regenboog
De komende speelronde staat in het teken van de All Together Challenge, een initiatief voor algemene acceptatie van homo- en biseksualiteit in het betaald voetbal. Zo dragen alle aanvoerders speciale OneLove-banden, zullen er regenboogcornervlaggen wapperen en dragen trainers speciale regenboogspeldjes. 


Minder geslaagd
De Bosschenaren kijken met een achttiende plaats terug op een minder geslaagde Eerste Periode. In tien duels vergaarde de ploeg van trainer Jack de Gier negen punten. Dat deed het met drie zeges en zeven nederlagen. 

Dubbelslag Hammouti
Eén van die zeges boekte The Blue White Dragons afgelopen vrijdag in het duel met Willem II. De Tilburgers werden met 1-2 verslagen door een dubbelslag van Faris Hammouti. 

Evjen en Duin
Jong AZ en FC Den Bosch zijn wat betreft onderlinge resultaten in balans. Van de tien eerdere ontmoetingen wonnen beide ploegen er drie. Vier keer bleef het gelijk. Jong AZ’s laatste zege in De Vliert was op 11 januari 2021. Destijds maakten Håkon Evjen en Jelle Duin een vroege achterstand ongedaan: 1-2. 
Arbiter
De wedstrijd staat vrijdag onder leiding van Clay Ruperti. De arbiter wordt langs de lijnen bijgestaan door Robert Kunst en Mark Pelgröm. Thomas Hardeman is aangesteld als vierde official. 

Live
FC Den Bosch – Jong AZ is live te volgen via het Twitter-account van AZ en het schakelprogramma van ESPN, waar later ook de highlights te zien zijn. 

Derby tegen Telstar
Op maandag 24 oktober speelt Jong AZ weer voor eigen publiek. Dan staat om 20:00 uur de derby tegen SC Telstar op het programma. Klik hier voor informatie over de kaartverkoop. Ook is het nog mogelijk voor slechts 35 euro een Jong AZ-seizoenkaart te bestellen. 

Programma Keuken Kampioen Divisie
Vrijdag:
Almere City FC – Jong Ajax
De Graafschap – Jong FC Utrecht
FC Den Bosch – Jong AZ
FC Eindhoven – TOP Oss
Helmond Sport – Willem II
MVV Maastricht – Jong PSV
NAC Breda – ADO Den Haag
PEC Zwolle – Heracles Almelo
SC Telstar – Roda JC
VVV-Venlo – FC Dordrecht

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl