Cultuur@CruyffCourts Zaandam: gratis workshops voor kinderen in oktober

Zaandam – Voor het derde jaar vindt Cultuur@CruyffCourts Zaandam plaats met gratis workshops van 15.30 tot 17.00 uur voor kinderen van zes tot en met dertien. Volgende week begint de herstvakantie en hoeft de Zaanse jeugd zich beslist niet te vervelen.

Activiteiten op Cultuur@CruyffCourts Zaandam

De organisatie is in handen van het Jeugdfonds Sport & Cultuur Noord-Holland. Op de woensdagen 12, 19 en 26 oktober speelt zich het nodige af op CruyffCourt Kogerveld, Veldbloemenweg Zaandam. En op 13, 20 en 27 oktober op CruyffCourt Zaandam-Zuid, hoek Straat Davis/Walvisvaarderstraat.

De workshops variƫren van dansen, trommelen, theater, tekenen en creatief knutselen tot straatvoetbal, skateboarden en steppen. Voor alle kinderen is er water en wat lekkers. Doe je drie keer mee, dan krijg je een klein cadeautje. Bij slecht weer worden de workshops verplaatst naar locaties naast de CruyffCourts.

Kinderen uit minima-gezinnen, kunnen via de regeling Meedoen Zaanstad een jaar lang betaald sporten of cultuurlessen volgen. Zie alle regelingen per postcode-gebied op: www.samenvoorallekinderen.nl Kijk voor meer informatie ook op www.cultuurcruyffcourts.nl: klik op deelnemende CruyffCourts voor de programmering in Kogerveld en Zaandam-Zuid.

Ook in 2020 en 2022 was Cultuur@CruyffCourts Zaandam druk bezocht. Hier opende de wereldberoemde, Zaanse straatvoetballer Edward van Gils het event. (Foto: Fred Wolf)