AZ jeugd maakt zich op voor Youth League duel tegen Rode Ster Belgrado

‘Met een goed strijdplan naar het volgende tweeluik’

Zaanstad- Het avontuur in de UEFA Youth League krijgt voor AZ eind oktober een vervolg. De formatie van trainer Jan Sierksma schrijft in de eerste ronde van het toernooi het tweeluik met Shamrock Rovers FC op zijn naam en maakt zich nu op voor een dubbele ontmoeting met Rode Ster Belgrado.

Return in Dublin
Doordat AZ de Ierse kampioen half september al met 5-0 verslaat begint de ploeg met een comfortabele marge aan de return in Dublin. Het 1-1 gelijkspel is vervolgens meer dan genoeg, maar de Alkmaarders houden gemengde gevoelens over aan dit duel.

Minder dan gebruikelijk
“Het is goed dat we door zijn”, vertelt Lewis Schouten na afloop. “Maar we spelen minder dan gebruikelijk. In de openingsfase zijn we wel goed en daarin scoren we de 1-0, maar daarna gaan we mee in het spel van Shamrock Rovers en wordt het slordig. Daardoor is het van ons geen goede wedstrijd en dat moet de volgende rondes beter.”

Domineren
Trainer Sierksma sluit zich hierbij aan. “Over het spel en de uitslag zijn we niet helemaal tevreden. In de eerste helft spelen we heel behoorlijk en domineren en laten we de bal gemakkelijk van voet naar voet gaan. We hadden de doelstelling dat na rust door te trekken en het niveau te verhogen. De groep was daartoe heel bereid, maar het lukte niet. Op bepaalde momenten zijn we net wat te slordig, waardoor we in de duels komen. Toen de tegenstander op gelijke hoogte kwam kregen zij ook wat geloof, maar wij herpakten ons daarna goed. Toch mogen we niet tevreden zijn.”

Strijdplan
“We weten dat we de volgende wedstrijd een hoger niveau moeten halen om ook daar weer succesvol te zijn”, vervolgt Sierksma. “Daar zijn de jongens zich heel bewust van. Er zitten in deze en het vorige duel veel leermomenten. Die gaan we analyseren om zo weer met een goed strijdplan naar het volgende tweeluik te gaan.”

Omonia Nicosia
Rode Ster Belgrado is in de eerste Youth League-ronde over twee wedstrijden te sterk voor Omonia Nicosia. In eigen huis worden de Cyprioten met 1-0 verslagen en ook de return komt later op naam van de Serviërs: 1-2.

Gratis toegang
Voor AZ begint het volgende tweeluik op dinsdag 25 oktober in eigen huis. Voor publiek is er dan gratis toegang. De return volgt een week later – op dinsdag 1 november – in Servië. Beide duels beginnen om 18:00 uur.

Foto: Gino Aliahmad

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl